Πιθανές τριβές κρύβει για την κυβέρνηση η εξυγίανση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και συγκεκριμένα το θέμα του προσωπικού του ιδρύματος.

Σήμερα το απόγευμα θα ανακοινωθεί ο διαχωρισμός του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του EFSF προκειμένου να παράσχει τα απαιτούμενα κεφάλαια ύψους 4,6 δισ. ευρώ στην «καλή τράπεζα».

Σημειώνεται πως στην «καλή τράπεζα», την οποία θα διοικεί ο κ. Χάρης Σιγανός μέχρι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΤΤ (το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προχώρησε ήδη στην αντικατάσταση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλου), θα μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλαιάς τράπεζας. Η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και το παλαιό ΤΤ θα τεθεί σε εκκαθάριση.

Ωστόσο, αναμένεται πως το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα έχει σημαντικά μικρότερο αριθμό εργαζομένων, κάτι που έχει θέσει ως προϋπόθεση η τρόικα. Σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο Ταμιευτήριο πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και πραγματοποιούν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας.

Σημειώνεται πως η Δημοκρατική Αριστερά έχει θέσει ζήτημα προσωπικού για το ΤΤ και πιθανές ανατροπές αναμένεται να δοκιμάσουν την κυβερνητική συνοχή.