Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στην Ιταλία Intesa San Paolo επεκτείνει τις ώρες λειτουργίας των κυρίων υποκαταστημάτων του προκειμένου να αυξήσει την παραγωγικότητα και να μειώσει τον αριθμό των απολύσεων που γίνονται προκειμένου να μειωθούν οι λειτουργικές της δαπάνες.

Η Intesa ανακοίνωσε πως από τον Ιανουάριο, 100 υποκαταστήματά της θα παραμένουν ανοικτά έως τις 20:00 το βράδυ στη διάρκεια της εβδομάδας και θα ανοίγουν επίσης το πρωί του Σαββάτου. Έως τον Ιούνιο, ο αριθμός των υποκαταστημάτων με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας θα έχει αυξηθεί στα 500.

Η απόφαση αυτή αποτελεί τμήμα της συμφωνίας με τις ενώσεις των εργαζομένων που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, προκειμένου να διασωθούν 1.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες βρίσκονταν επί ξυρού ακμής έπειτα από την πρόθεση την Intesa να κλείσει, ή να συγχωνεύσει το ένα πέμπτο, σχεδόν, των 5.200 υποκαταστημάτων της στο ιταλικό έδαφος.

Οι περισσότερες ιταλικές τράπεζες παραμένουν κλειστές τα Σάββατα και κλείνουν στις 16:45 τις καθημερινές.

Οι ιταλικές τράπεζες βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση όσον αφορά τη μείωση του λειτουργικού κόστους τους και τη μείωση των υποκαταστημάτων τους, προκειμένου να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να προσαρμοσθούν στη νέα πραγματικότητα των συναλλαγών μέσω Διαδικτύου. Περίπου 19.000 απολύσεις έχουν ανακοινωθεί από τον τομέα.

Βάσει του νέου σχεδίου λειτουργίας της, η Intesa ανακοίνωσε πως οι σύμβουλοι επενδύσεών της θα μπορούν να επισκέπτονται τους πελάτες της τράπεζας ακόμη και στην κατοικία τους, ή τον εργασιακό τους χώρο.