Μοσκοβισί: Τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, άλλοι τα επέβαλαν

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν -διότι αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:11
28/02/2019
Μοσκοβισί: Τα πλεονάσματα δεν τα πρότεινε η Κομισιόν, άλλοι τα επέβαλαν
2
loading

«Τα πλεονάσματα πράγματι δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν», ανέφερε στη δευτερολογία του ενώπιον των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας όμως ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν», ενώ επισήμανε ότι «το πλεόνασμα αυτό δεν το πρότεινε η Κομισιόν», «άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά».

«Όσον αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, έχω πει πράγματι ότι οι συμφωνίες είναι για να γίνονται σεβαστές. Όμως, να σας πω ότι το πλεόνασμα αυτό δεν το πρότεινε η Κομισιόν. Η Κομισιόν πάντα πίστευε ότι τα πλεονάσματα μπορούσαν να είναι πιο χαμηλά. Άλλοι όμως τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου.

Πρέπει να σεβαστούμε τις συμφωνίες που έχουν αναληφθεί γιατί η Ελλάδα θα γίνει πιο σεβαστή, εάν σέβεται αυτές τις συμφωνίες. Ούτως ή άλλως κάποια στιγμή -διότι αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά- θα πρέπει να μειωθούν. Αυτό όμως πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν"», ανέφερε ειδικότερα ο κ. Μοσκοβισί απαντώντας σε παρεμβάσεις βουλευτών κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

«Τα πλεονάσματα πράγματι δεν είναι ρεαλιστικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μειωθούν», ανέφερε στη δευτερολογία του ενώπιον των κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, τονίζοντας όμως ότι «αυτό θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο συμφωνιών που θα συναφθούν και θα υλοποιηθούν». Επισήμανε δε ότι «το πλεόνασμα αυτό δεν το πρότεινε η Κομισιόν», «άλλοι τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά» και αναφέρθηκε στον ρόλο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (σ.σ. χωρίς να τον κατονομάσει) και του CDU στον προσδιορισμό των μελλοντικών πλεονασμάτων.

«O κ. Βέμπερ είναι ένας καλός συνομιλητής, συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Το ΕΛΚ είναι ένα κόμμα απόλυτα σεβαστό όμως ανήκε στο CDU στη Γερμανία. Και μην ξεχνάμε ότι ο εκπρόσωπος του CDU που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών θα μπορούσε να έχει μια πιο ευέλικτη θέση, αυτό θα βοηθούσε και εσάς και εμάς. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Ελπίζω όμως ότι στο μέλλον θα μπορούμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές.

«Θα πρέπει ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών, ενόψει των εθνικών εκλογών να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση για το τι έχει γίνει, και το πώς βλέπουμε την Ευρώπη να εξελίσσεται», είπε τέλος ο κ. Μοσκοβισί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Καθ’ έξιν υπότροποι

    Οι υπεύθυνοι των τεράστιων πλεονασμάτων είναι οι συνήθεις ύποπτοι... Αυτοί που μας έβαλαν στο μνημόνιο και αποδέχθηκαν αδιαμαρτύρητα όσα τους υπαγόρευσαν οι Σόιμπλε - ΔΝΤ! Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!

  2. avatar SER 30

    '' Η Κομισιόν πάντα πίστευε ότι τα πλεονάσματα μπορούσαν να είναι πιο χαμηλά. Άλλοι όμως τα επέβαλαν και έγιναν δεκτά, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup του Ιουνίου.'' ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΣΥ ΕΥΡΩΠΑΙΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ? ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΚΑΘΑΡΑ , ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΡΟΥΦΑΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ . ΣΗΜ : ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ / ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ? Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΣΑΝ ΒΛΑΚΑΣ ΣΑΝ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ ΣΑΝ ΑΝΗΔΕΟΣ ΣΑΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΤΕ . ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΡΟΜΠΑ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΩ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΥΘΥΝΗ . Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΚΑΚΟΔΕΞΙΟΦΕΡΝΕΙ ΠΟΛΥ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει