Ετοιμάζονται μέτρα για το Airbnb, τις εξώσεις και τις αυξήσεις στα ενοίκια

Δύσκολη η κατάσταση στην αγορά ακινήτων - Επιτροπή τριών υπουργείων θα μελετήσει το ζήτημα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:45
21/02/2019
Ετοιμάζονται μέτρα για το Airbnb, τις εξώσεις και τις αυξήσεις στα ενοίκια
8
loading

Λύση ψάχνουν στην κυβέρνηση για το φαινόμενο Airbnb, που έχει οδηγήσει σε μαζικές εξώσεις ενοικιαστών λόγω Airbnb ή αιτήματα ιδιοκτητών για μεγάλες αυξήσεις ενοικίων.

Το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων μέσα από πλατφόρμες τύπου Airbnb στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο θέμα, πέραν των θετικών επιπτώσεων που έχει για την ελληνική οικονομία, έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα που αφορά στην προσφορά κατοικιών αλλά και στην εκτόξευση των τιμών των ενοικίων.

Όπως αποφασίστηκε, το ζήτημα θα μελετήσει ειδική επιτροπή από τα υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας, την οποία θα συνδράμουν και τα υπόλοιπα υπουργεία που εμπλέκονται.

Η συγκεκριμένη επιτροπή των τριών υπουργείων θα μελετήσει αναλυτικά το ζήτημα και θα προτείνει δράσεις εξισορρόπησης των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί.

Η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων είναι δύσκολη. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος των Ενοικιαστών Άγγελος Σκιαδάς ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες ακόμα και περιοχών χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον, επηρεασμένοι από τα έσοδα που αποκομίζουν όσοι ιδιοκτήτες έχουν νοικιάσει το ακίνητό τους μέσω Airbnb, προχωρούν σε έξωση του ενοικιαστή προκειμένου να προχωρήσουν σε βραχυχρόνια μίσθωσή του. Παράλληλα υπάρχουν και παραδείγματα όπου οι ιδιοκτήτες ζητάνε υπέρογκα ποσά από τους ενοικιαστές προκειμένου να μην τους κάνουν έξωση.

Καθώς τα προηγούμενα χρόνια λόγω κρίσης πολλοί ιδιοκτήτες δεν έκαναν ανανέωση συμβολαίου, λόγω του φόβου να χάσουν τον ενοικιαστή τους, τώρα εκμεταλλεύονται την ουσιαστική ανυπαρξία συμβολαίου και είτε πιέζουν για υπογραφή νέου με εξωφρενικά ποσά ή προχωρούν σε έξωση για να νοικιάσουν το ακίνητό τους στο Airbnb.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Jimmy5667

  Το να βγαζεις 700 ευρω το μηνα και να πληρωνεις 300 ευρω για ενα σπιτι αχουρι με υγρασία κακη μόνωση και χωρις θέρμανση δεν αξιζε. Κατι πρεπει να γίνει με τα ενοίκια ας τα ανεβάσουν αρκεί να τα φτιαξουν να ειναι αξιοπρεπές σαν σπιτια όχι να μου νικιαζουν τα αχουρια με 350 ευρω ήμαρτον

 2. avatar jasmine

  Όχι θα κάτσω να χαρίζω το δυαρι για 190 ευρώ σε κακοπληρωτες. Προτιμώ το Airbnb

  1. avatar Μαριρεννα

   Να μην το χαρίζετε κύριε αλλά και όταν ο άλλος περνη 580 τι να πρώτο πλήρωση ας είμαστε και λίγο άνθρωποι ε γιατί έχει χαθη η ανθρωπιά

  2. avatar οι ανόητοι

   αχρηστεροί μισθοφόροι συντροφοφασίστες αντί να μαζέψουν τους βαρύτατους φόρους ψάχνουν να βρουν πως θα καταστρέψουν μια πηγή που τους παράγει.
   ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
   και να δούμε από θα βρείτε τρόπο να πάρετε τους φόρους που θα χαθούν.

  3. avatar Σιγά τα ωά.

   Γιατί αν ήταν καλοπληρωτές δεν θα το προτιμούσες?
   Ο ρωμιός γεννημένος μαυραγορίτης είναι γι' αυτό τον [....] όλοι στο τέλος.

   1. avatar Ο δικός μου ενοικιαστής

    Ο δικός μου ενοικιαστής αφού έφυγε με φέσι, μου είχε ανοίξει και 2 τρυπες σε τοίχους δωματιων για να παίζει με ηλεκτρικό τραινακι

 3. avatar Τόσο απλά!

  Ας υποθέσουμε σε θεωρητική βάση ότι όλοι οι κατακαυμένοι της
  υδρογείου μάθουν ότι σαν κορόιδα γνωστά που είμαστε δεν έχουμε
  νομοθετικό πλαίσιο ή το υφιστάμενο είναι για τα μπάζα (που είναι και το
  μόνο σιγουράκι) και μαζεύονται εδω πέρα όλοι για δουλειές και τουρισμό
  και δεν ξέρω τι άλλο. Τότε τι κάνουμε εμείς οι ντόπιοι?

 4. avatar Ανταγωνισμος

  Μαζεψανε τα ακίνητα,τα χρόνια της κρίσης,με τα μαύρα που εισέπρατταν τόσα χρόνια ( π.χ. μη απόδοση τεράστιων ποσών από ΦΠΑ) και θα μας χορέψουν τώρα όλους.Οι υπουργοί και τα κυκλώματα τους κάλυπταν.Τωρα κάνουν ότι νιαζοντε? Χαχαχαχαχα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει