Μία νέα ενεργειακά αποδοτική μονάδα εμφιάλωσης, με πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη και κέντρο επισκεπτών, προσανατολισμένο στην κοινότητα, εγκαινίασε η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως ΑΕ στο βιομηχανικό πάρκο Knockmore Hill, της επαρχίας Antrim, στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η μονάδα, αξίας 130 εκατ. ευρώ, απασχολεί 600 άτομα και έχει δυνατότητα παραγωγής μεγάλης ποικιλίας μη αλκοολούχων ποτών, που, στη συνέχεια, διακινούνται σε κάθε άκρο της ιρλανδικής νήσου. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσαν ο πρωθυπουργός, Peter Robinson και ο υφυπουργός, Martin McGuinness.

Βασικό στοιχείο του νέου εργοστάσιου εμφιάλωσης είναι το σύστημα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ), το οποίο έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με την ContourGlobal, μια πρωτοπόρα, διεθνής εταιρεία, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών μονάδων.

Στη μονάδα λειτουργούν επτά γραμμές πλήρωσης: τέσσερις για φιάλες PET, μία για γυάλινες φιάλες, μία για κουτάκια και μία για το post-mix. Υπάρχει, ακόμα, μια μονάδα διάπλασης PET, με έξι μηχανές εξέλασης φυσητών φιαλών, που έχουν δυνατότητα επεξεργασίας 750.000 φιαλών, ημερησίως.

Επίσης, το συγκρότημα διαθέτει μια πλήρως αυτοματοποιημένη αποθήκη, η οποία όχι μόνο παρέχει αποτελεσματική αποθήκευση και ανάκτηση, αλλά και προστατεύει καλύτερα τις φιάλες και τις παλέτες, μειώνει τους χρόνους, ενώ έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε να παραδίδει την τέλεια παλέτα στους πελάτες και ένα προϊόν ποιοτικά άριστο στα χέρια του τελικού καταναλωτή.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, κ. Peter Robinson, δήλωσε σχετικά «η Coca-Cola Τρία Έψιλον επιβεβαιώνει τη μακροχρόνια δέσμευσή της στην περιοχή αυτή, μέσω της διασφάλισης περίπου 400 θέσεων εργασίας. Η μονάδα αυτή θα αποδείξει την ισχύ του τοπικού τομέα τροφίμων και ποτών σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς και τις δυνατότητές μας στην παραγωγή προϊόντων παγκοσμίου κλάσης».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.