Δουλειά 198 ημέρες τον χρόνο για την εφορία

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας θα είναι φέτος η 18η Ιουλίου


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:27
26/06/2018
Δουλειά 198 ημέρες τον χρόνο για την εφορία
6
loading

Την υπερφορολόγηση που υφίστανται στην Ελλάδα πολίτες και επιχειρήσεις αναδεικνύει για άλλη μια χρονιά το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) με την έρευνα για την Ημέρα Οικονομικής Ελευθερίας.

Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει ότι οι Έλληνες δουλεύουν από την αρχή του χρόνου έως και τις 18 Ιουλίου για να πληρώνουν φόρους και εισφορές, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το ΚΕΦΙΜ σε ανακοίνωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως όπως προκύπτει από την ετήσια μελέτη για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας ο μέσος Έλληνας θα εργαστεί φέτος μέχρι τις 18 Ιουλίου, δηλαδή 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου, για να πληρώσει φόρους και εισφορές στο κράτος.

Τα βασικά ευρήματα της μελέτης για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας 2018, τα οποία παρουσίασε ο ερευνητής του ΚΕΦίΜ Κωνσταντίνος Σαραβάκος, είναι τα εξής:

 • Σύμφωνα με τους στόχους του Προϋπολογισμού του 2018, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας θα είναι φέτος η 18η Ιουλίου. Οι φορολογούμενοι θα εργαστούν φέτος 12 ημέρες παραπάνω για το κράτος, παρά την αισιόδοξη πρόβλεψη του Προϋπολογισμού για ανάπτυξη 2,5% το 2018.
 • Το 2018 θα δουλέψουμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές.
 • Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας του 2017 ήταν η 6η Ιουλίου.
 • Η φορολογική επιβάρυνση των Ελλήνων είναι αντίστοιχη με αυτή των Γερμανών και μεγαλύτερη από αυτή των Σουηδών, των Φινλανδών και των Ιταλών. Ταυτόχρονα, η ικανοποίηση των Ελλήνων από τις κρατικά παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, καθώς και από τη δικαιοσύνη, είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των κρατών μελών του ΟΟΣΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar μακεδονισσα

  οτι δουλεψομε το παιρνει το κρατος...εβαλαν οι αλλοι...συνεχιζουν και αυτοι .....τι θα παρετε σε λιγο καιρο ξερετε????????

 2. avatar ΚΑΚΤΟΣ.

  Ξεζουμίζουν στην κυριολεξία τον Έλληνα φορολογούμενο και μέσα από την υπερφορολόγηση να δημιουργήσουν πλεόνασμα, για να κάνουν έτσι κοινωνική πολιτική δίνοντας κοινωνικό μέρισμα και παροχές στους αλλοδαπούς! Όρσε κυβέρνηση.

 3. avatar malu

  σε λίγο θα δουλεύουμε μόνο για το κράτος, ειδικά οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι. Καλά τα καταφέραμε με αυτούς που ψηφίζουμε τόσα χρόνια

 4. avatar Γιάννης Καπα.

  Αυτά είναι οι [...] της ΞΑΦΑ που φρόντισε ως σύμβουλος του Σημίτη και του Κωστάκη να φεσώσει το Δημόσιο για να πληρώνουμε εμείς τώρα. Η διαίρεση "τόσος είναι ο φόρος που εισπράτει το κράτος"/ "τόσοι είναι οι κάτοικοι της χώρας" είναι προβοκάτσια του κερατά ...

 5. avatar kl17

  Οικονομική Ελευθερία τουλάχιστον 200 ημέρες το χρόνο.Μείωση καο διαγραφή φόρων τώρα.

 6. avatar ΔΙΟΓΕΝΗΣ Λυτταιος

  ΤΟ ΠΑΝ-ΦΑΓΟΝ φορολογικο κρατος του Τσιπρα !!!
  ''Κι εσυ φαε ...τα λαε'' (ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ)

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει