Πρόγραμμα για τη μετακίνηση 5.000 ανέργων εντός ΕΕ

Αφορά νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22:23
21/05/2012
Πρόγραμμα για τη μετακίνηση 5.000 ανέργων εντός ΕΕ
4
loading

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να διευκολύνει τη μετακίνηση εντός της ΕΕ, 5.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18 ως 30 ετών, προκειμένου να βρουν εργασία εκτός της χώρας διαμονής τους.

Το πρόγραμμα ονομάζεται EURES και, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα αποτελέσει την ευρωπαϊκή πύλη για την κινητικότητα των νέων εργαζομένων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής για θέματα απασχόλησης Τζόναθαν Τοντ, ο προϋπολογισμός του προγράμματος EURES ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ και σκοπός του είναι η οικονομική στήριξη των νέων που επιθυμούν να βρουν εργασία εντός της ΕΕ.

Ο κ. Τοντ είπε ότι το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης για τις ανάγκες συνεντεύξεων, ακόμα και έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Το πρόγραμμα EURES θα συντονίσουν, σε πρώτο στάδιο, οι εθνικές υπηρεσίες απασχόλησης τεσσάρων χωρών: της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Δανίας, οι οποίες καλούνται να ανιχνεύσουν τις ανάγκες στην αγορά εργασίας εντός της ΕΕ.

Όπως δήλωσε ο Τζ. Τόντ, έχουν ήδη εντοπιστεί δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από νέους κάτω των 30 ετών.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα υψηλά επίπεδα ανεργίας των νέων στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε:

«Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις στην ανεργία των νέων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συμβουλές».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πολιτική απασχόλησης είναι αρμοδιότητα των χωρών - μελών και πρόσθεσε:

«Δεν υποστηρίζουμε, φυσικά, ότι το πρόγραμμα αυτό θα βρει εργασία σε όλους τους άνεργους νέους. Θα μπορούσε, ωστόσο, να τους επισημάνει κάποιες θέσεις εργασίας σε ένα άλλο κράτος - μέλος, που αντιστοιχούν στις δεξιότητές τους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar EKSWGHINOS

  ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ...ΘΑ ΦΕΡΟΥΥΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΔΗ 5.ΟΟΟ ΣΤΗΝ ΕΕ..ΟΠΟΤΕ ΤΣΑΚΑ ΤΣΑΚΑ ΜΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 1.995.000 ..ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ...ΧΑΧΑ!!

 2. avatar Φαίδωνας

  ν ΦΎΓΕΤΕ ΌΛΟΙ ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΊ ΕΔΏ !

 3. avatar tasos911

  παιδιά υπάρχουνε περισότερες πληροφορίες για αυτό,υπαρχουνε ?

  1. avatar Chuck Norris

   Το EURES εχει ηλεκτρονική διεύθυνση .Ψάξε στο google.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει