Η αξιολόγηση και η κινητικότητα στο Δημόσιο βρίσκονται στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων στο Χίλτον μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών.

Οι επικεφαλής των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο της Ε.Ε, Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ, Φραντζίσκο Ντρούντι της ΕΚΤ και Νικολά Τζιαμαριόλι του ΕSΜ θα συζητούν με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης. Στο επίκεντρο βρίσκονται η αξιολόγηση και η κινητικότητα στο Δημόσιο που εντάσσονται στη λίστα με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Από αύριο Πέμπτη η κυβέρνηση πέφτει στα βαθιά του δεύτερου γύρου της τρίτης αξιολόγησης. Στις διαπραγματεύσεις που θα έχει το οικονομικό επιτελείο με τους επικεφαλής των δανειστών θα τεθούν επί τάπητος όλα τα αγκάθια από τα κοινωνικά οικογενειακά επιδόματα όπου απειλούνται με ψαλίδι τα επιδόματα που χορηγούνται σήμερα στους τρίτεκνους και πολύτεκνους μέχρι το θέμα της δικαστικής περιπέτειας των τριών ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ -οι οποίοι κατηγορούνται για απιστία – καθώς ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την επανεξέταση των ευθυνών των μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνώμων.

Από το κάδρο βγήκε το θέμα της ΔΕΗ καθώς κυβέρνηση και θεσμοί βρίσκονται ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων. Κατά τη χθεσινή συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εκτίμησε ότι έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος», αποκαλύπτοντας ότι έχει κλείσει το πλαίσιο της συμφωνίας, ενώ απομένει να διευκρινιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την πώληση.