Πώς θα κάνετε αιτήσεις στο Τaxisnet για το κοινωνικό μέρισμα

Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:35
22/11/2017
Πώς θα κάνετε αιτήσεις στο Τaxisnet για το κοινωνικό μέρισμα
2
loading

Τρεις στους δέκα κατοίκους της ελληνικής επικράτειας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Οι δικαιούχοι είναι 1.459.834 νοικοκυριά ( 3.472.734 άτομα) ενώ το ανώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στα 27.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα 2017 μέσω του Taxisnet, μέσα στις επόμενες ημέρες, όταν και θα ανοίξει η ειδική πλατφόρμα.

Για την υποβολή αίτησης χρειάζονται ο ΑΜΚΑ, ο αριθμό του κινητού, το e-mail και το ΙBAN του τραπεζικού λογαριασμού.

Μετά τη συμπλήρωση των παραπάνω στοιχείων, όλα τα υπόλοιπα συμπληρώνονται αυτόματα από το σύστημα. Το τεκμαρτό εισόδημα το οποίο λαμβάνεται υπόψη στα εισοδηματικά κριτήρια συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα.

Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να μπουν στην ίδια πλατφόρμα και δηλώσουν το φορολογητέο εισόδημά τους ώστε να υπολογιστεί το σύνολο του εισοδήματος του νοικοκυριού.

Το ποσό του κοινωνικού μερίσματος είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Το κοινωνικό μέρισμα δε θα πάρουν όσοι βάσει της τελευταίας φορολογικής δήλωσης εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας. Δηλαδή , δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής, για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος πρέπει να είναι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι της ελληνικής επικράτειας κατά την τελευταία πενταετία, να είναι τουλάχιστον μία φορά ασφαλισμένοι σε φορέα κύριας ασφάλισης για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός και να έχουν υποβάλει δήλωση για το φορολογικό έτος 2016.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κ14

    Δεν ειμαι ρατσιστής.
    Πιστεύω ότι το μέρισμα θα το πάρουν όλοι οι Ρομά και ότι μείνει θα πάρουν αυτοί που δηλώνουν ψεύτικα εισοδήματα και αυτοί που το δικαιούνται.

  2. avatar Μ Ε Ρ Ι Σ Μ Α. μπορούν

    να πάρουν οι εξωτικοί κάτοικοι της ΕΛΛΑΔΑΣ. Χωρίς δήλωση φόρου εισοδήματος, χωρίς ιδιοκτησία, χωρίς καταθέσεις σε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ τράπεζες γιατί τα μαύρα χρήματα στέλνονται στις εξωτικές πατρίδες τους. Αρκεί στα τελευταία 5 χρόνια να έχουν 20 ένσημα.
    Αχρηστεροί συντροφοφασίστες αυτό είναι το "μεγαλείο σας". Φοροληστεύεται τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τους φτωχοποιείται για να στείλουν οι εξωτικοί λαθρομετανάστες αφορολόγητα εμβάσματα από τους φόρους μας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει