Μίχαλος: Χρειάζεται ένα νέο εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια και ισχυρές επιχειρήσεις»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:46
15/07/2017
Μίχαλος: Χρειάζεται ένα νέο εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο
2
loading

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικά κεφάλαια και ισχυρές επιχειρήσεις, ούτε αρκεί μια οριακά θετική μεταβολή ΑΕΠ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «οικονομία που έχει συρρικνωθεί κατά 25%, χρειάζεται ικανούς ρυθμούς ανάπτυξης για αρκετά χρόνια», συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με προ κρίσης μοντέλο ανάπτυξης».

Ακόμη, ανέφερε ότι «το ζητούμενο για τη χώρα είναι να δημιουργήσει περισσότερο εθνικό πλούτο, με ένα νέο εξωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, στηριγμένο στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα».

Όλα αυτά, πρόσθεσε, «χρειάζονται ένα άλλο θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον, και μια οικονομία που να εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, καθώς και συνθήκες που να επιτρέπουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα, προστιθέμενης αξίας».

Ο Κ. Μίχαλος είπε ακόμη ότι «πρέπει να προσελκύσουμε σημαντικά κεφάλαια και επενδύσεις τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό», ενώ πρόσθεσε, ότι «είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar SER 30

    ΡΕ ΣΥ ΜΙΧΑΛΕ . ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΣΩΣΤΑ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΟΣΟ ΠΡΕΠΟΝΤΑ ΤΟΣΟ ΔΕΟΝΤΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΑΜώ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ Η ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΤΕ [...] ? ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝίΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΘΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ? [...]

    1. avatar ERE

      ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΗΜΕΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ (ΠΛΗΡΩΣΕΜΕ ΝΑ ΕΠςΕΝΔΥΣΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΝΔΥΣΑ). ΑΛΩΣΤΕ ΛΟΓΩ ΚΡΑΤΙΚΟΥ (ΒΛΕΠΕ ΙΣΟΛΟΓΙΨΜΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ) ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει