Η ισπανική κυβέρνηση παραδέχτηκε σήμερα λόγω των κινδύνων που παρουσιάζονται εξαιτίας της παγκόσμιας ύφεσης ότι θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχουν τεθεί για το 2011 και τα επόμενα έτη.

«Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης επικαιροποιούνται κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού», είπε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Χοσέ Μπλάνκο, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη σχηματίσει άποψη για την οικονομική κατάσταση και διατηρούμε τους στόχους μας μολονότι γνωρίζουμε ότι, υπό άλλες, καινούριες συνθήκες, είναι δύσκολο να επιτευχθούν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Βρισκόμαστε σε μια διαφορετική, δυσμενή κατάσταση, την οποία δεν προβλέπαμε όταν κάναμε τις οικονομικές εκτιμήσεις μας», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας την έκκληση της Ισπανίας για «μια κοινή αποφασιστική απάντηση απέναντι στις νέες προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομίας».

Αυτή είναι η δεύτερη προειδοποίηση αυτού του είδους εκ μέρους της ισπανικής κυβέρνησης, μετά τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη η υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο.

Η υπουργός είχε παραδεχτεί ότι η ανάπτυξη είναι πιο αργή απ’ ότι προβλεπόταν και ότι αν η κυβέρνηση έπρεπε να ξανακάνει τις εκτιμήσεις της για το 2011, πιθανότατα η ανάπτυξη δεν θα έφτανε τον προγραμματισμένο στόχο του 1,3%.