«Δεν είναι λογικό να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή»

Τι επισημαίνει ο Larry Fink της BlackRock


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:21
15/09/2011
«Δεν είναι λογικό να γυρίσει η Ελλάδα στη δραχμή»
4
loading

«Δεν είναι λογική απόφαση η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή», δήλωσε ο Larry Fink, επικεφαλής της εταιρείας που «τεστάρει» τις ελληνικές τράπεζες, BlackRock.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το άμεσο μέλλον του ευρώ, δήλωσε: «Το ποσό των χρημάτων που είναι short στην Ευρώπη είναι τεράστιο. Αυτό είναι διαφορετικό από την περίοδο 2008-2009 επειδή οι άνθρωποι δεν αγοράζουν κρατικά ομόλογα. Έχει αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη και παρά το κακό κλίμα, η BlacκRock θεωρεί ότι θα βρεθεί λύση».

Παράλληλα, ο κ. Fink προσθέτει ότι θα βρεθεί μια λύση στην Ευρώπη, και η Γερμανία θα έχει να παίξει ζωτικό ρόλο. «Η Ελλάδα έχει επισημανθεί τώρα - και δεν θεωρώ λογικό να εκδιωχθεί εκτός του ευρώ. Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας είναι σε ευρώ και φράγκα. Δεν μπορούν να πάνε μαγικά στη δραχμή. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε συστημικό ρίσκο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της BlackRock, θεωρεί ότι η ΕΚΤ πρέπει να δώσει πίστωση χρόνου στην Ελλάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, και να επενδύει ένα τεράστιο ποσό για την σταθεροποίηση της Ευρωζώνης συνολικά. Τέλος, σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αναφέρει ότι δεν είναι τόσο απλό να επιτρέψεις στην Ελλάδα να κινηθεί μέσα στη δραχμή, καθώς θα ζημιωθούν όλοι όσοι έχουν δάνεια σε ευρώ.

Πηγή: 24h.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Diego

  Ούτε που μπήκαμε στο ευρώ ήταν λογικό, αλλά τα μαγικά του Σιμίτη έκαναν τον Κόπερφιλντ να μοιάζει με τον Μαϊκ Λαμάρ.

 2. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΗΔΗ. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ.

 3. avatar Christos Apostolidis

  Τέλος, σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, αναφέρει ότι δεν είναι τόσο απλό να επιτρέψεις στην Ελλάδα να κινηθεί μέσα στη δραχμή, καθώς θα ζημιωθούν όλοι όσοι έχουν δάνεια σε ευρώ....... εννοεί τους δανειολήπτες? πόσο καφρίλα θειούλιμ...

 4. avatar Σκυλοπνιχτρης

  ΕΚΑΝΕ ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΛΩΜΑΤΑ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΨΑΡΙΑ. ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΕΙ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει