Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκε σήμερα κοντά στα 40 δολάρια το βαρέλι, που είναι η χαμηλότερη από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, καθώς αυξήθηκε η προσφορά του στη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, ωθώντας τα αποθέματά του σε επίπεδα ρεκόρ. Το πετρέλαιο έχασε το ένα τρίτο της αξίας του από τον Ιούνιο, λόγω της υψηλής παραγωγής στις ΗΠΑ, της άντλησης ρεκόρ στη Μέση Ανατολή και της ανησυχίας για τη μειούμενη ζήτηση από τις ασιατικές οικονομίες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (γνωστού και ως WTI) μειώθηκε κατά 50 σεντς στα 40,30 δολάρια το βαρέλι, ενώ είχε υποχωρήσει νωρίτερα και στα 40,21 δολάρια, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο 6,5 ετών. Η προθεσμιακή τιμή του μπρεντ υποχώρησε 75 σεντς στα 46,41 δολάρια, που είναι υψηλότερη από την τιμή των 45,19 δολαρίων, η οποία είναι η χαμηλή έτους από τον Ιανουάριο.

Τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα στα 456,21 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας για Ενεργειακή Πληροφόρηση. Τα αποθέματα αυξήθηκαν εν μέρει λόγω του ότι ένα αμερικανικό διυλιστήριο έκλεισε την περασμένη εβδομάδα για επισκευές, αλλά και επειδή οι εισαγωγές αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Οι χώρες του ΟΠΕΚ (Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών) συνεχίζουν να αντλούν πετρέλαιο σε επίπεδα ρεκόρ, εντείνοντας την παγκόσμια υπερπροσφορά. Οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας αυξήθηκαν σε 7,365 εκατ. βαρέλια τον Ιούνιο από 6,935 εκατ. βαρέλια τον Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία. Το απαισιόδοξο περιβάλλον εντάθηκε από την πτώση των κινεζικών χρηματιστηρίων κατά 3% σήμερα, καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.