Οι Ευρωπαίοι προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να χορηγήσουν νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal από τη Βιέννη, η διαφωνία ανάμεσα σε Βερολίνο και ΕΚΤ έγκειται στο αν πρέπει ή όχι να συμμετέχουν και οι ιδιώτες σε όποιες οικονομικές θυσίες πρέπει να γίνουν για να στηριχθεί η ελληνική οικονομία.

Στην πρωτεύουσα της Αυστρίας συναντήθηκαν αξιωματούχοι των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου «να διευρύνουν εσπευσμένα τη βοήθεια προς την Ελλάδα», αναφέρει η αμερικάνικη εφημερίδα.

Οι παρευρισκόμενοι παραδέχτηκαν ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια ύψους 30 δις ευρώ για το 2012 και άλλα τόσα για το 2013. Σε αυτό το πλαίσιο οι αξιωματούχοι πραγματοποιούν ένα «ράλι», ώστε το νέο πρόγραμμα αρωγής να είναι έτοιμο πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας άσκησε ισχυρές πιέσεις ώστε να μην σηκώσουν το βάρος της πρόσθετης βοήθειας μόνο οι φορολογούμενοι πολίτες των κρατών – μελών της ευρωζώνης, αλλά και οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων. Δηλαδή, οι τράπεζες να αποδεχτούν την επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης των ομολόγων.