Όπως προκύπτει από ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο από τους συνολικά 507 φορείς, μόνο 35 (περίπου το 7%) δεν απέστειλαν στοιχεία για την οικονομική κατάστασή τους.

Η απόφαση των συναρμοδίων υπουργών να περικόπτεται η επιχορήγηση των φορέων που δεν ενημερώνουν για την οικονομική τους κατάσταση το υπουργείο Οικονομικών, έχει φέρει αποτελέσματα και το ζητούμενο είναι πλέον κατά πόσο αυτά τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μεταξύ των φορέων που, σύμφωνα με το υπουργείο, δεν είχαν αποστείλει στοιχεία για τον Απρίλιο, περιλαμβάνονται τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί πως το να συμπεριληφθεί ένας φορέας στον κατάλογο, αποτελεί δικαιολογητικό για την καταβολή της επιχορήγησης και ισχύει έως τις 30 Ιουνίου.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει, επίσης, ότι τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι επιχειρήσεις των ΟΤΑ που βρίσκονται σε φάση συγχώνευσης, θα αποστείλουν οικονομικά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.