Νέα άλματα κάνει διαρκώς η τιμή της αμόλυβδης με τους πρατηριούχους να λένε ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας η τιμή της θα αρχίσει να πέφτει.

Μιλώντας στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, αναφέρει ότι πρέπει τα διυλιστήρια να ρίξουν τις τιμές που πουλούν την αμόλυβδη στους πρατηριούχους για να μπορέσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους να την κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα.

«Υπολογίζουμε ότι μέχρι την Παρασκευή η τιμή της βενζίνης θα έχει υποχωρήσει στο 1,65 από το 1,67 που έδειχναν οι τιμοληψίες της περασμένης Παρασκευής, αρκεί φυσικά τα διυλιστήρια να πουλήσουν πιο φθηνά».

Πάντως, ακόμη και 1,65 να φτάσει να πωλείται η αμόλυβδη, μόνο φθηνή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης. Στο ερώτημα αυτό λοιπόν ο κ. Κιούσης απαντά: «Πάρτε τον κ. Παπακωνσταντίνου να ρίξει τους φόρους. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πόσο ακριβή είναι η τιμή της βενζίνης».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, μόνο στην Αττική τον τελευταίο ένα χρόνο έχουν βάλει «λουκέτο» 150 πρατήρια υγρών καυσίμων. Και σύμφωνα με τον κ. Κιούση αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα βαρέσουν… κανόνι και άλλα βενζινάδικα στην Αττική, των οποίων η κίνηση έχει πέσει δραματικά.

Το θέμα είναι όμως κατά πόσο οι οδηγοί θα έχουν πλέον χρήματα να βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους με δεδομένο ότι οι μισθοί που παίρνουν είναι πενιχροί. Κι αυτό γιατί, στην επαρχία, κάποια πρατήρια φτάνουν να πουλάνε την αμόλυβδη ακόμη και προς 1,82 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, οι πρατηριούχοι ελπίζουν σε αυτές τις τιμές μέχρι το τέλος της εβδομάδας