Σειρά δημοσιευμάτων έκανε η επικοινωνιακή αντιπαράθεση της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Τρόικας για το αν έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα ο σχεδιασμός για την αποκρατικοποίηση των 50 δισ. ευρώ εντός τριών ετών.

Το διεθνές οικονομικό πρακτορείο, Bloomberg, στο σχετικό του δημοσίευμα έχει τίτλο «η Ε.Ε. και το ΔΝΤ μετανιώνουν την κόντρα με την ελληνική κυβέρνηση για την πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου». Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται η ανακοίνωση των αξιωματούχων μέσω της οποίας αναδεικνύουν «τον σεβασμό τους στις σκληρές προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Kατά το Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση το Σάββατο καταφέρθηκε κατά της αξίωσης της τρόικας για αποκρατικοποιήσεις 50 δισ. χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».

«Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ ‘μετανιώνουν’ για το ελληνικό μπέρδεμα με τις αποκρατικοποιήσεις», τιτλοφορείται το δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου. Στο ρεπορτάζ του πρακτορείου επισημαίνεται ότι ενώ στην αρχή η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε ήρεμα τις δηλώσεις, περίπου 10 ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφέρθηκε κατά της τοποθέτησης χαρακτηρίζοντας την «ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας».

«Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη των διαδικασιών διάσωσης που οι δύο πλευρές διαφωνούν σχετικά με το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις», αναφέρει το AFP.

Η φράση «απαράδεκτη» και η κατηγορία για ανάμιξη στα εσωτερικά της χώρας ήταν κατά το Business Week αυτά που πυροδότησαν τη δήλωση- απολογία της Τρόικας σχετικά με την αρχική τους τοποθέτηση.