O υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ράινερ Μπρίντερλε (FDP) εκτιμά ότι «κομβικό πρόβλημα» της Ελλάδας είναι η μειωμένη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. «Η Ελλάδα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της», λέει ο κ. Μπρίντερλε σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό SUPERillu.

Ο Γερμανός υπουργός δέχεται τη χορήγηση περιορισμένης χρονικά βοήθειας σε υπερχρεωμένες χώρες αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις. «Αποφασιστικής σημασίας θα είναι μία χρονικά περιορισμένη βοήθεια για την προσαρμογή αυτών των χωρών, η οποία όμως θα είναι συνδεδεμένη με δεσμεύσεις για αλλαγές στην πραγματική οικονομία και για μείωση του χρέους», λέει ο κ. Μπρίντερλε.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομίας διαπιστώνει ότι η Ελλάδα έχει χαράξει ένα «δύσκολο δρόμο» για την εξυγίανση των οικονομικών της.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει αυτό το δρόμο με αποφασιστικότητα», λέει ο Γερμανός υπουργός. Στη διαμόρφωση όμως του μόνιμου μηχανισμού κρίσεων από το 2013 για την αντιμετώπιση αναδιάρθρωσης χρέους μιας χώρας, κατά τον κ. Μπρίντερλε, «πρέπει να συζητηθεί γενικά και η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών».