Τριετή παράταση αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), ζητάει εκ νέου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Εμπόρων Σιδηρικών και Βιομηχανικών Ειδών (ΠΕΕΣΒΕ) Κλ. Σαλλιαρέλης, με αφορμή πληροφορίες του κλάδου που θέλουν τη διοίκηση του ταμείου να μπλοκάρει το θέμα.

Ο κ. Σαλλιαρέλης δήλωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, «η διοίκηση του ταμείου φαίνεται να μπλοκάρει το θέμα και να έχει κάνει διαφορετική εισήγηση στο αρμόδιο υπουργείο” και σημείωσε ότι οι έμποροι διεκδικούν παράταση για τα δάνεια που έλαβαν από το ΤΕΜΠΜΕ και η θέση του σχετικά με το θέμα είναι ότι «η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον επιχειρηματικό κόσμο και τους μικρομεσαίους εμπόρους παρέχοντάς τους παράταση στην αποπληρωμή των δανείων που πήραν από το ΤΕΜΠΜΕ κατανοώντας το πρόβλημά τους».

Όπως υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΕΣΒΕ, «Πολλά από τα 12.000 μέλη μας αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις για τα δάνεια που έλαβαν προ ετών με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ».

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα άτοκα και χαμηλότοκα δάνεια που το ΤΕΜΠΜΕ χορήγησε σε εμπόρους το 2008 και 2009 και τα οποία έχουν τριετή περίοδο αποπληρωμής, αλλά και για τα νεώτερα προγράμματα του ταμείου.