Στις τρεις πρώτες θέσεις της κατηγορίας τους κατετάγησαν από πλευράς αποδόσεων το 2010 τα Ομολογιακά και Μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια της ΕΘΝΙΚΗΣ AssetManagement ΑΕΔΑΚ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το 2010, το ΔΗΛΟΣ USD BOND και το ΔΗΛΟΣ Δολαριακό (USD) κατετάγησαν στην πρώτη τριάδα στο σύνολο 49 Α/Κ της κατηγορίας Ομολογιακά Εξωτερικού, με αποδόσεις 13,81% (2η θέση) και 11,42% (3η θέση) αντίστοιχα.

Στα Ομολογιακά Εσωτερικού το ΔΗΛΟΣ Εισοδήματος κατέλαβε την τρίτη θέση, επί συνόλου 23 Α/Κ της αντίστοιχης κατηγορίας.

Στα Μικτά Εξωτερικού το ΔΗΛΟΣ Στρατηγικών Τοποθετήσεων κατέκτησε την τρίτη θέση με απόδοση 5,06% ανάμεσα σε 12Α/Κ της κατηγορίας.

Στα Μικτά Εσωτερικού, τέσσερα Αμοιβαία Κεφάλαια ΔΗΛΟΣ βρέθηκαν στην πρώτη εξάδα στο σύνολο 32 Α/Κ της κατηγορίας τους.

– ΔΗΛΟΣ Συλλογικό Μικτό Εσωτερικού(3η θέση)
-ΔΗΛΟΣ Επικουρικής Σύνταξης-Μικτό Εσωτερικού., (4η θέση)
– ΔΗΛΟΣ ΠΕΤ ΟΤΕ Μικτό Εσωτερικού(5η θέση)
– ΔΗΛΟΣ Τακτικής Κατανομής Κεφαλαίων Μικτό Εσωτερικού, (6η θέση)

Σε ότι αφορά τα μετοχικά εσωτερικού Α/Κ που διαχειρίζεται η εταιρεία, όλα κατέγραψαν υψηλότερες αποδόσεις από τον αντίστοιχο δείκτη αναφοράς τους.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2010 η εταιρεία διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων της προσφέροντας στους επενδυτές δύο νέα Α/Κ, το ΔΗΛΟΣ Πράσινη Ενέργεια – Μετοχικό Εξωτερικού και το NBGAM ETF GREECE&TURKEY 30-Μετοχικό .

Αποτελούν δύο εξειδικευμένα επενδυτικά οχήματα τα οποία ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής. Ειδικότερα το NBGAM ETF GREECE&TURKEY 30 δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να τοποθετηθούν με μια κίνηση σε ένα καλάθι επιλεγμένων μετοχών τόσο της ελληνικής, όσο και της αναπτυσσόμενης τουρκικής αγοράς.

Το 2011 η ΕΘΝΙΚΗ AssetManagement ΑΕΔΑΚ, θα συνεχίσει να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους Έλληνες επενδυτές με υψηλής ποιότητας επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, παρέχοντας τη δυνατότητα να προσεγγίσουν αποτελεσματικά και με επιτυχία τόσο την ελληνική όσο και τις σημαντικότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές.