Το ΥΠΕΞ απαντά για το πανό Αλβανών οπαδών: Προκλητική και θρασύτατη ενέργεια

Εξηγήσεις ζητά η Αθήνα από UEFA και διοργανωτές - Διάβημα σε Αλβανία και Γαλλία τη Δευτέρα


EURO 2016
20:15
11/06/2016
Το ΥΠΕΞ απαντά για το πανό Αλβανών οπαδών: Προκλητική και θρασύτατη ενέργεια
4
loading

Εξηγήσεις από τους Γάλλους διοργανωτές ζητά η Αθήνα για το πανό που αναρτήθηκε από Αλβανούς οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αλβανίας με την Ελβετία στο Euro 2016, και έκανε λόγο για «γενοκτονία της Τσαμουριάς».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το επίμαχο πανό, δήλωσε:

«Η ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».

Επιστολή Κοντονή στον Θεοδωρίδη της UEFA

Επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την προκλητική ανάρτηση πανό με περιεχόμενο κατά της Ελλάδας στον σημερινό αγώνα του Euro 2016, μεταξύ των εθνικών ομάδων Αλβανίας - Ελβετίας.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην FIFA και την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής:

«Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ

  ΄Ελα παιδιά γράψτε τους στα [...] σας του Αλβανούς μια χούφτα ανθρωπάκια είναι σε μια [...] τόπο και αν τολμήσουν ποτέ να ξεσηκωθούν εις βάρος της Ελλάδας, μέσα σε δυο ώρες η Αλβανία θα περιέλθει στα χέρια μας και θα δημιουργηθεί η μεγάλη Ελλάδα. Μην ακούτε τι λένε, γράψτε τους κανονικά όλους. Αυτοί ξύνονται στη γκλίτσα του τσοπάνι και θα είναι υπεύθυνοι για ότι κακό τους συμβεί. ΄Αλλωστε μη ξεχνάμε ότι τη Βόρειο ΄Ηπειρο τρεις φορές την κατακτήσαμε, αλλά μας υποχρέωσαν ξένες δυνάμεις και υποχωρήσαμε εδώ που είμαστε σήμερα...

 2. avatar grexit

  Ξεκίνησε πρώτη η Τουρκία, τώρα μπήκε στο χορό η Αλβανία, σε λίγο θα ξεκινήσει τρίτος και το ΥΠΕΞ "κλειστόν λόγω διακοπών".

 3. avatar Social Distortion

  Άκουγα τον Κοτζιά προχθές που μίλαγε για "ήπια εξ. Πολιτική" και γελάω με τα χάλια της κυβερνησάρες μας.
  Καμμένε, στα τέσσερα είσαι και βογγάς?

  1. avatar Β.γ.

   Δεν μπορείς να αποφύγεις τους γραφικούς/ηλίθιους, σε οποιαδήποτε χώρα. Για το ότι ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υφίσταται θέμα, θα το προσέξει κανείς ; Η πρέπει να θάβουμε ειδήσεις για να έχουμε να λέμε; Αυτό βεβαίως που θα πρέπει να μας προβληματίσει, και το ΥΠΕΞ το γνωρίζει, είναι η προσέγγιση Αλβανίας-Τουρκίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει