Η κακοκαιρία Φίλιππος πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας μας, με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμη και σε νησιά. Μια τέτοια περίπτωση είναι η Σκόπελος, με το λιμάνι του νησιού να καλύπτεται με θαλάσσιο καπνό την ώρα που χιόνιζε.

Το παρακάτω βίντεο με τον θαλάσσιο καπνό στο λιμάνι της Σκοπέλου καταγράφηκε κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022.

Θαλάσσιος καπνός στο λιμάνι της Σκοπέλου κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022. Η…

Posted by Meteo Gr on Thursday, March 10, 2022

Η παρουσία ψυχρών αερίων μαζών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας προκαλεί την άμεση συμπύκνωση των υδρατμών που εξατμίζονται, δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο μεταξύ, η Πολιτική Προστασία απεύθυνε εκ νέου ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».