Γύρω στις 6:45 το πρωί της Παρασκευής (02/07), τα νερά του Θερμαϊκού, κοντά στην παραλία Θεσσαλονίκης, δέχθηκαν δύο -όχι και τόσο σπάνιους πλέον- επισκέπτες. Ο λόγος για δυο ζευγάρια μεγαλόσωμα δελφίνια, τα οποία συναγωνίζονταν ποιο θα περάσει πρώτο τον Λευκό Πύργο και θα φτάσει στη θαλάσσια περιοχή στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους.

Ο Γιάννης Χρυσόπουλος, προπονητής κωπηλασίας στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, που είδε από κοντά το υπέροχο αυτό θέαμα, ανάφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, «είναι τέσσερα δελφίνια, όπως και σήμερα συνήθως τα βλέπουμε να κολυμπάνε ανά ζευγάρια. Το τελευταίο διάστημα αυξάνεται συνεχώς η παρουσία δελφινιών στον Θερμαϊκό, σχεδόν κάθε ημέρα μας κρατούν συντροφιά στις προπονήσεις μας».

«Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι παρουσία τους, φέρνει σε αμηχανία τους αθλητές», σημείωσε ο κ. Χρυσόπουλος και εξήγησε πως «τα δελφίνια πλησιάζουν πολύ κοντά τους κωπηλάτες, καθώς δεν υπάρχουν μηχανές για να τα φοβίσουν και έτσι κολυμπάνε δίπλα στα κωπηλατικά σκάφη που κινούνται αθόρυβα».

* Οι φωτογραφίες είναι παραχώρηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ