Ένα φορτηγό που κουβαλούσε 400 κυψέλες ανατράπηκε σε κατοικημένη περιοχή του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, προκαλώντας έναν ζωντανό εφιάλτη.

Το εξοργισμένο μελίσσι απελευθερώθηκε και οι πρώτοι που κατέφτασαν ήταν οι μελισσοκόμοι, προσπαθώντας να μαζέψουν τις μέλισσες που είχαν κατακλύσει τον αυτοκινητόδρομο και τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «The San Antonio Express-News», ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχο και κάπου 20.000-25.000 μέλισσες βγήκαν από το εσωτερικό της.

Καμία δεν κατάφεραν να μαζέψουν οι ειδικοί. Χιλιάδες παρέμειναν ελεύθερες, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν ένα σημείο του δρόμου για αρκετές ώρες και να καλέσουν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι μέλισσες που παρέμειναν στις κυψέλες τους μέσα στο φορτηγό σκοτώθηκαν από τον αφρό που έριξε η πυροσβεστική υπηρεσία του Σαν Αντόνιο για λόγους ασφαλείας.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας μεταφορών δήλωσε πως το πολύτιμο φορτίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Άλλες μέλισσες το έσκασαν και οι υπόλοιπες θανατώθηκαν με τον αφρό. Κατηγόρησε την πυροσβεστική και ισχυρίστηκε πως η εταιρία του ζημιώθηκε κατά 90.000 δολάρια.

Ο Rick Fink, πρόεδρος της τοπικής ένωσης μελισσοκόμων, υπερασπίστηκε ωστόσο τη δράση της πυροσβεστικής, σημειώνοντας το επείγον της κατάστασης.