Ο νοτιάς καθάρισε την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη

Στις 2 τα ξημερώματα οι υψηλότερες τιμές αιωρούμενων σωματιδίων


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:11
22/01/2014
Ο νοτιάς καθάρισε την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη
loading

Καθαρότερη είναι σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας του νοτιά που φύσηξε στην πόλη, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις μετρήσεις των σταθμών του δημοτικού δικτύου ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του τμήματος Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου.

Στις 7 το πρωί οι ωριαίες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 38 μg/ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό της Λαγκαδά, 40 μg στο σταθμό της Εγνατίας, 23 μg στο σταθμό του Δημαρχείου, 26 μg στο σταθμό της Μαρτίου, 14 μg στο σταθμό της Τούμπας και 15 μg στο σταθμό του Επταπυργίου.

Η υψηλότερη ωριαία τιμή που καταγράφηκε ήταν στις 2 το ξημέρωμα, όταν τα επίπεδα των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 άγγιξαν τα 89 μg/ανά κυβικό μέτρο.

Η χθεσινή μέση ημερήσια τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ 10 ήταν 45 μg/ ανά κυβικό μέτρο στο σταθμό του Επταπυργίου, 44 μg στο σταθμό της Τούμπας, 83 μg στο σταθμό της Μαρτίου, 56 μg στο σταθμό του Δημαρχείο και 115 μg στο σταθμό της Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, χθες, η Αντιπεριφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην έκδοση σειράς συστάσεων προς τους πολίτες, μετά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης που παρουσιάστηκαν στην ατμόσφαιρα.

Στις 20 Ιανουαρίου, η μέση ημερήσια τιμή συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (PM10), όπως καταγράφηκε σε δύο από τους σταθμούς μέτρησης του δήμου Θεσσαλονίκης, έφτασε τα 105 μg/m3 (σταθμός οδού Λαγκαδά) και τα 75 μg/m3 (σταθμός οδού Μαρτίου).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει