Αναρωτιέστε πώς φαίνεται η άμμος του ωκεανού ή ακόμα και τα φύκια στις Μπαχάμες από το διάστημα;

Η NASA είχε την απάντηση ήδη από το 2001 μέσα από τη φωτογραφία που τράβηξε ο δορυφόρος Landsat 7 και κέρδισε τελικά στον φετινό διαγωνισμό Tournament Earth.

Μετά από πέντε γύρους επιλέχθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία, που συγκέντρωσε το 66,2%των ψήφων των αναγνωστών του Earth Observatory στον τελικό γύρο του διαγωνισμού.

Το Tournament Earth 2020 ήταν ο εορτασμός των 20 χρόνων του Earth Observatory και των 50στών γενεθλίων της Ημέρας της Γης. Οι αναγνώστες του Earth Observatory κλήθηκαν να επιλέξουν την καλύτερη φωτογραφία στην ιστορία του (καθημερινά, το Earth Observatory δημοσιεύει μια αξιοσημείωτη φωτογραφία της Γης).

Η νικήτρια φωτογραφία δίνει εικόνα από το διάστημα της άμμου του ωκεανού και των φυκιών στις Μπαχάμες. Με βαθιές τάφρους και ενεργά ηφαίστεια, ο πυθμένας του ωκεανού δεν είναι διόλου επίπεδος και το έδαφος κάτω από το νερό λαξεύεται συνεχώς από υπόγεια ρεύματα και παλίρροιες, γεννώντας απόκοσμα σχήματα. Τα οδοντωτά σχήματα του βυθού στις Μπαχάμες είναι τονισμένα με επιχρωματισμό στην τελική φωτογραφία, που αιχμαλώτισε ο φακός πριν 19 χρόνια.

Δείτε εδώ περισσότερα