Δύο φώκιες που είχαν που είχαν εντοπιστεί τον περασμένο Οκτώβρη ορφανές, επέστρεψαν στα νερά του Αιγαίου έπειτα από τη φροντίδα που έλαβαν από την ομάδα περίθαλψης της MOm.

Η Λένα και η Νικόλ, όπως είχαν ονομάσει τις φώκιες, επέστρεψαν υγιείς στο φυσικό τους περιβάλλον, με το Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm να δημοσιεύει βίντεο και σχετικές φωτογραφίες στο facebook.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, με τα θηλαστικά να νιώθουν άνετα και να έχουν όρεξη για παιχνίδι στη θάλασσα.

Τελικά όλα πήγαν καλά! Η Λένα και η Νικόλ επέστρεψαν στα νερά του Αιγαίου υγιείς και δυνατές χάρη στην ακούραστη ομάδα…

Posted by MOm – Monachus monachus on Sunday, February 2, 2020

«Τελικά όλα πήγαν καλά! Η Λένα και η Νικόλ επέστρεψαν στα νερά του Αιγαίου υγιείς και δυνατές χάρη στην ακούραστη ομάδα περίθαλψης της MOm (Ελένη Τούντα, Νικήτα Βογιατζή, Κίμωνα Κοεμτζόπουλο, Γρηγόρη Εμπεδοκλή) και φυσικά της Υπεύθυνης Κτηνιάτρου μας Νατάσαs Κομνηνού! Αμέσως μόλις βρήκαν τα νερά τους έδειξαν να το απολαμβάνουν και λίγο μετά δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν και μια πρώτη επίδειξη των θηρευτικών τους δυνατοτήτων», αναφέρει αρχικά στη δημοσίευση η ΜΟm.

Η ομάδα περίθαλψης στη συνέχεια ευχαριστεί: «όλους όσους βοήθησαν για αυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα δε αυτούς που τις διέσωσαν (και έγιναν «νονοί» τους), το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Attica Zoological Park για την φιλοξενία και υποστήριξη, την Hellenic Seaways Official Fan Page και Blue Star Ferries που τις υιοθέτησαν καθώς και το Ίδρυμα Segre για την οικονομική υποστήριξη της περίθαλψης της Νικόλ και της Λένας».