Δίχως τέλος μοιάζει ο πύρινος εφιάλτης για τους κατοίκους στην Αυστραλία, που βλέπουν τον τόπο τους να είναι σταθερά τυλιγμένος στις φλόγες, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι ανήμπορος να αντιδράσει. Εκτός από τους ανθρώπους που έπεσαν θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών, σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Μια από τις εικόνες που έχει «στοιχειώσει» αρκετό κόσμο από αυτήν την απέραντη καταστροφή, είναι η σπαρακτική εικόνα με το νεκρό καγκουρό, που παγιδεύτηκε σε φράκτη και κάηκε ζωντανό. Την εικόνα έβγαλε ο Μπραντ Φλιτ της εφημερίδας The Advertiser, μέσω της οποίας αποτυπώνεται με τον πιο σοκαριστικό τρόπο ο όλεθρος.

Στη φωτογραφία που κοινοποίησε ο Φλιτ στο Instagram, το -όπως φαίνεται- μικρό καγκουρό, πιθανότατα προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες μέσω ενός φράκτη, ωστόσο δεν τα κατάφερε, ενώ τα χέρια του είναι ακόμη τυλιγμένα στα συρματοπλέγματα.

Ο άνθρωπος πίσω από αυτήν την εικόνα ανέφερε: «Ήταν συγκλονιστικό. Το καγκουρό έμοιαζε με άγαλμα. Ήταν δύσκολο να το φωτογραφίσεις, όχι λόγω της σκηνής, αλλά επειδή δεν μπορούσες να το εντοπίσεις. Είχε χαθεί στο υπόλοιπο περιβάλλον, επειδή όλα ήταν μαύρα και καφέ, καλυμμένα με στάχτη».

«Δεν θυμάμαι να άκουγα κάποιο πουλί και δεν θα μπορούσα να εντοπίσω άλλη ζωή. Κατά διαστήματα, το μόνο που μύριζε ήταν άλλα ζώα που είχαν σκοτωθεί. Δεν γνωρίζουμε πόση ώρα μπορεί να προσπαθούσε να διασχίσει τον φράκτη», συμπλήρωσε.

 

View this post on Instagram

 

Feels like Australia is burning. @thetiser @nikonaustralia #fire #cudleecreekfire #southaustralia #fire #bushfiresaustralia

A post shared by Brad fleet (@bradfleet) on

Το πύρινο μέτωπο δεν υποχωρεί. Σήμερα, στρατιώτες στη νότια Αυστραλία πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να πείσουν τους κατοίκους να φύγουν από τα σπίτια τους, προτού το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την Αυστραλία επιδεινώσει περαιτέρω τις τεράστιες πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και μήνες.