Οι καταστροφικές πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Αυστραλία, όπου σήμερα δύο πολιτείες έχουν σημάνει ύψιστο συναγερμό, προειδοποιώντας για «καταστροφικές φωτιές».

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τεράστιες εκτάσεις έχουν γίνει στάχτη, ενώ ταυτόχρονα είναι ανείπωτο το βασανιστήριο των ζώων στις περιοχές που καίγονται.

Ήδη ένα από τα πάρκα προστασίας των κοάλα έχει ανακοινώσει πως «έχασε» τουλάχιστον 350, τα οποία βρήκαν φρικτό θάνατο στα πύρινα μέτωπα.

Η κάμερα κατέγραψε αυτή τη φορά μια γυναίκα να σώζει ένα μικρό κοάλα μέσα από τις φλόγες, ενώ καιγόταν ζωντανό. Εκείνο προσπαθούσε να απομακρυνθεί αλλά είχε ήδη εγκαύματα στα πόδια και εμφανώς υπέφερε. Ενώ ακούγεται να κλαίει από τον πόνο και τον τρόμο, η γυναίκα του δίνει λίγο νερό και βρέχει τα πόδια του.

Σύμφωνα με το CNN, οι πιθανότητες να τα καταφέρει είναι 50-50.

Εκπρόσωπος του Port Macquarie Koala Hospital εξήγησε πως τα πόδια του κάηκαν εντελώς ενώ έχει εγκαύματα και στο στήθος και την κοιλιά του.

«Τοποθετήθηκαν γάζες και του δόθηκαν αντιβιοτικά αλλά θα χρειαστεί πολλή φροντίδα, εάν τα καταφέρει» είπε στο 9News εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.