Ο Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ»


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
19:09
05/11/2019
Ο Οκτώβριος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη
5
loading

Ο Οκτώβριος του 2019 ήταν ο ζεστότερος μήνας Οκτώβριος που έχει ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που καταρρίπτει ή προσεγγίζει ένα ρεκόρ.

Ο μήνας Οκτώβριος φέτος ήταν 0,63 βαθμούς Κελσίου πάνω από τη μέση θερμοκρασία της περιόδου αναφοράς 1981-2000, καταρρίπτοντας με πολύ μικρή διαφορά (0,01 βαθμό Κελσίου) το ρεκόρ του Οκτωβρίου 2015, όμως κατά 1,2 βαθμό Κελσίου πάνω από τη θερμοκρασία της προβιομηχανικής περιόδου.

«Είναι ο πέμπτος κατά σειρά μήνας που καταγράφει ένα ρεκόρ ή προσεγγίζει κατά πολύ ένα ρεκόρ», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κλιματική αλλαγή σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και ο Ιούλιος κατέγραψε το απόλυτο ρεκόρ του θερμότερου μήνα που έχει ποτέ καταγραφεί. Ο Αύγουστος του 2019 ήταν ο δεύτερος θερμότερος μήνας Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος ο ζεστότερος παγκοσμίως.

Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τα θερμότερα που έχουν ποτέ καταγραφεί στον πλανήτη και τον Αύγουστο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το έτος 2019 θα βρεθεί μεταξύ των 5 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στις προβλέψεις, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Yagoda.

  "Που έχει καταγραφεί ποτέ"; Για εσάς δηλαδή το "ποτέ" ξεκινά το 1981 που λέτε ότι οι κυρίες της Copernicus άρχισαν να καταγράφουν;
  Και παρατηρεί όποιος δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει ότι αυτή η Copernicus ως κύρια δουλειά έχει να υποστηρίζει τις πολιτικές της ΕΕ αναφορικά με το κλίμα. Όπως πάντα: όποιος θέλει να καταλάβει, κατάλαβε.

 2. avatar Αρα

  Δεν θελουμε πετρελαιο σπιτι ρουχα. Αρα φυγαμε για παρεο αντιηλιακο παραλια 8? 12? 24 μηνες? Και βλεπουμε. Ζωαρα!!! Ευχαριστουμε τους προγονους

 3. avatar έπειτα από 10.000 χρόνια ψυχρού κλίματος

  τώρα οδεύουμε προς άλλα 10.000 χρόνια θερμού κλίματος και τούμπαλιν

 4. avatar δε μας νοιαζει ρε μαρξιστες δημοσιογραφισκοι

  αρκει επενδυσεις να ερχονται

  1. avatar gkagkarin.blogspot.com

   μαρξιστές γιατί; Η ζημιά στο κλίμα έχει κόμμα και αν ναι πόσο [...] παίζει να είσαι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει