Υπάρχει ένα ζώο που το σώμα του καλύπτεται από ένα οστέινο κέλυφος τόσο δυνατό που ανάγκασε τους Ισπανούς να το αποκαλέσουν «μικρό θωρακισμένο».

Για το μικρό νυκτόβιο και παμφάγο θηλαστικό της αμερικανικής ηπείρου αρμαντίλλο ο λόγος, η πανοπλία του οποίου ήταν ανέκαθεν θρυλική. Τόσο θρυλική που έλεγαν πάντα στο Τέξας πως αντέχει ακόμα και σφαίρες, αν και αυτό δεν είχε αποδειχτεί ποτέ. Μέχρι σχετικά πρόσφατα τουλάχιστον!

Γιατί τον Αύγουστο του 2015 ένα αρμαντίλλο έστειλε έναν Τεξανό στο νοσοκομείο, όταν ο άντρας το πυροβόλησε και η σφαίρα εξοστρακίστηκε στη θωράκισή του, επιστρέφοντας τελικά στον δράστη. Η αστυνομία της κομητείας Cass County, που προστάτευσε την ταυτότητα του άντρα, δήλωσε πως ο τύπος πυροβόλησε τρεις φορές το αρμαντίλλο που βρήκε στην αυλή του με ένα ρεβόλβερ μεγάλου διαμετρήματος.

Ο σερίφης Larry Rowe συνέχισε λέγοντας πως οι σφαίρες εξοστρακίστηκαν στο κέλυφος του ζώου και μία εξ αυτών τον βρήκε στο σαγόνι. Δεν ξεκαθάρισε πάντως αν έζησε το ζώο από την περιπέτεια.

Και δεν ήταν μάλιστα η πρώτη φορά που οι σφαίρες στάθηκαν αμήχανες απέναντι στο αρμαντίλλο. Τον Απρίλιο του 2015 πάλι, ένας άντρας πυροβόλησε την πεθερά του στην πλάτη. Ένα αρμαντίλλο πυροβόλησε ουσιαστικά και η σφαίρα εξοστρακίστηκε ξανά. Ο 54χρονος Larry McElroy προσπάθησε να σκοτώσει το ζώο, που θεωρείται μεγάλος μπελάς για τους κήπους της Αμερικής, σε κομητεία της Τζόρτζια, και μετά ανέλαβε λες η τραγική μοίρα.

Η σφαίρα εξοστρακίστηκε από το αρμαντίλλο, χτύπησε στον φράχτη, πέρασε την πόρτα της οικίας της 74χρονης πεθεράς και τη βρήκε στην πλάτη, ενώ καθόταν αναπαυτικά σε μια καρέκλα. «Αυτές οι συνθήκες, όλη αυτή η πορεία της σφαίρας, το όλο πράγμα ήταν εντελώς ασυνήθιστο», είχε δηλώσει ο Bill Smith από το τοπικό γραφείο του σερίφη.

«Σταματήστε να πυροβολείτε τα αρμαντίλλο», έγραφε χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση του σερίφη, με την υποσημείωση «για το καλό σας»…