Το να δαγκώσει κάποιον φίδι μπορεί να είναι κοινό. Το να επιδιώξει, όμως, ο ίδιος να τον δαγκώσει είναι αρκετά σοκαριστικό.

Διαβάστε 9 από τις πιο παράξενες ιστορίες με δαγκώματα φιδιών, ξαφνικών εμφανίσεών τους ή ακόμη και… δαγκώματα ανθρώπων σε φίδια!

Ο έφηβος που αυτοκτόνησε με μια κόμπρα

 

snake09

Τον Ιούλιο του 2015, ένας έφηβος στο Τέξας βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του έξω από ένα πάρκινγκ. Ο έφηβος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή αυτοκτόνησε με μια κόμπρα. Ο 18χρονος Grant Thompson, επέτρεψε προφανώς στο φίδι να τον δαγκώσει επανειλημμένα, προκαλώντας το θάνατό του. Μια μεταγενέστερη αυτοψία αποκάλυψε ότι ο Thompson δεν προσπάθησε να σταματήσει το φίδι από το δάγκωμα του. Ο θάνατος φέρεται να ήρθε μέσα σε περίπου 30 λεπτά, λόγω παράλυσης και αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκλήθηκε από το δηλητήριο του φιδιού.

Η αιγύπτια βασίλισσα που μπορεί να μην πέθανε από δάγκωμα φιδιού

snake02

Εδώ και πολλά χρόνια πιστεύεται ότι η Κλεοπάτρα πέθανε από δάγκωμα φιδιού. Αλλά οι ακαδημαϊκοί απορρίπτουν τώρα τη δημοφιλή αυτή άποψη, λέγοντας ότι τα δηλητηριώδη φίδια (όπως κόμπρες ή οχιές) θα ήταν πολύ μεγάλα για να γλιστρήσουν απαρατήρητα στο παλάτι. Λένε πως ένα φίδι ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα καλάθι σύκα και χρησιμοποιήθηκε από την αιγύπτια βασίλισσα για να αυτοκτονήσει στις 12 Αυγούστου το 30 π.Χ.. Επίσης, φέρεται να σκότωσε και δύο από τους υπηρέτες της.

Το δηλητηριώδες φίδι του νερού που εμφανίστηκε σε μια παραλία της Καλιφόρνια

snake03

Ο Ελ Νίνιο φαίνεται πως έφερε κάτι περισσότερο από βροχή στην Καλιφόρνια. Ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες φίδι της θάλασσας εντοπίστηκε στην Βεντούρα, το Νοέμβριο του 2015. Αν και είναι πολύ ασυνήθιστο να βρεθεί στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, τα θαλάσσια φίδι με την κίτρινη κοιλιά μπορούν να βρεθούν σε πολλά μέρη του κόσμου. Χρησιμοποιούν το δηλητήριό τους για να παραλύσουν τη λεία τους, η οποία είναι συνήθως μικρά ψάρια. Αν και δηλητηριώδη, τα συγκεκριμένα θάλασσα φίδια είναι γενικά αβλαβή όταν μένουν μόνα τους. Τα δαγκώματα στους ανθρώπους συμβαίνουν συνήθως όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να τα πιάσουν.

Το νήπιο που δάγκωσε το κεφάλι της οχιάς και τη σκότωσε

snake04

Ένα ενός έτους αγόρι από τη Βραζιλία σώθηκε από ένα ενδεχομένως δηλητηριώδες φίδι όταν το σκότωσε δαγκώνοντάς το. Το Νοέμβριο του 2015, η Jaine Ferreira πήγε να ελέγξει το ασυνήθιστα ήσυχο μικρό παιδί της Lorenzo στην αυλή του σπιτιού τους και ανακάλυψε ότι κρατούσε ένα φίδι στο στόμα του με αίμα στα χέρια και το πρόσωπό του. Οι γιατροί εξέτασαν το αγόρι και δεν βρήκαν ενδείξεις ότι είχε δαγκωθεί από το φίδι, το οποίο είχε ήδη σκοτώσει με ένα δάγκωμα στο κεφάλι του ζώου.

Ο επιστήμονας που κατέγραψε το θάνατό του από δάγκωμα φιδιού

snake05

Το 1957, ο Karl, ένας ερπετολόγος που δούλευε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σικάγο ήθελε να ρίξει μια ματιά σε ένα φίδι που έφτασε από το Lincoln Park Zoo. Το πήρε επάνω του για προσεκτικότερη εξέταση, αλλά το ερπετό όρμησε έξω και τον δάγκωσε στον αριστερό αντίχειρά του, προκαλώντας τραύματα δύο τριών χιλιοστών. Αντί να αναζητήσει ιατρική φροντίδα, άρχισε να καταγράφει τις συνέπειες του δαγκώματος -ώρα με την ώρα- μέχρι το θάνατό του:

«26 Σεπτεμβρίου 6:30 π.μ. Έφαγα τα δημητριακά και αυγά ποσέ σε τοστ και σάλτσα μήλου και καφέ για πρωινό. Λίγο αίμα στα ούρα περίπου κάθε 3 ώρες. Το στόμα και η μύτη συνεχίζουν να αιμορραγούν, αλλά όχι υπερβολικά».

«Υπερβολικά» ήταν η τελευταία λέξη που γράφτηκε στο ημερολόγιό του. Λίγο αργότερα ο ίδιος έκανε εμετό και κάλεσε τη σύζυγό του. Μέχρι τη στιγμή που έφτασε βοήθεια, ήταν αναίσθητος, ιδρωμένος και δεν μπορούσε να μιλήσει. Στις 15:00 ο Schmidt κηρύχθηκε νεκρός από «αναπνευστική παράλυση».

Η γυναίκα που δαγκώθηκε από φίδι μαριναρισμένο στο κρασί

snake06

Το 2013, μια γυναίκα στην Κίνα δαγκώθηκε από οχιά που είχε… μαριναριστεί σε κρασί για τρεις μήνες. Η γυναίκα, που είναι γνωστή ως η κυρία Liu, έπασχε από ρευματισμούς και της δόθηκε μια ζωντανή οχιά από το σύζυγό της για να εφαρμόσει την κινεζική ιατρική στο σπίτι. Όταν αποσφράγισε το μπουκάλι νόμιζε ότι η οχιά είναι νεκρή, αλλά εκείνη «ξύπνησε» και δάγκωσε το χέρι της. Η Liu μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε αγωγή με αντιβιοτικά. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι τα φίδια μπορούν να παραμείνουν σε υγρό για μήνες ή και για χρόνια.

Η χορεύτρια που δαγκώθηκε από φίδι κατά τη διάρκεια της πρόβας για τα βραβεία MTV Video Music

snake07

Το Σεπτέμβριο του 2014, η Genise Ruidiaz, που είναι χορεύτρια, ήταν προγραμματισμένο να εκτελέσει μια χορογραφία ρουτίνας για τα βραβεία MTV Video Music κρατώντας ένα ζωντανό βόα σφιγκτήρα. Όμως το φίδι δάγκωσε τη Ruidiaz κατά τη διάρκεια της πρόβας. Η Ruidiaz είπε ότι ο μόνος λόγος για να επιτεθεί το φίδι θα ήταν να μην νιώθει ασφάλεια και μάλλον αυτό συνέβη. «Ένιωσα σαν να με πυροβόλησαν», είπε η κοπέλα.

Ο άνθρωπος που δαγκώθηκε από ένα φίδι και αρνήθηκε ιατρική περίθαλψη εξαιτίας της πίστης του

snake08

Ο 60χρονος δαγκώθηκε από ένα φίδι όταν βρισκόταν στην Εκκλησία της Πεντηκοστής στο Κεντάκι, τον Ιούλιο του 2015. Αρνήθηκε όμως την ιατρική περίθαλψη και σύντομα πέθανε ως αποτέλεσμα του δηλητηριώδους δαγκώματος. Πίστευε ότι τα φίδια ήταν μέρος της λατρείας κι ότι αν έπρεπε θα το σταματούσε ο Θεός ή θα τον έσωζε από τις θανατηφόρες επιδράσεις του δηλητηρίου.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το δηλητήριο του φιδιού για ευφορία

snake01

Το Γενάρη του 2011 έκδοση του περιοδικού Κατάχρησης Ουσιών ανέφερε τα δαγκώματα φιδιών ως μία νέα μορφή εθισμού. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι σκόπιμα δέχονται δαγκώματα από τα φίδια για να νιώσουν μια «ευφορία» σαν να παίρνουν ναρκωτικά ανέφερε το περιοδικό. Φαίνεται ότι τα δαγκώματα από ορισμένα φίδια μπορούν να παράγουν μια τοξική επίδραση στο νευρικό ιστό και να προκαλέσουν συμπτώματα που απευθύνονται σε τοξικομανείς και αλκοολικούς.