Ανοίγει, εντός των επόμενων ημερών, το νέο δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς, που δημιουργήθηκε στο Δωρικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με υποδομές που πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Πρόκειται για μία σύγχρονη κατασκευή, προϋπολογισμού 674.000 ευρώ (ποσό που με την έκπτωση των αναδόχων μειώθηκε στο 50%), σε χώρο 11 στρεμμάτων, με δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για φιλοξενία αδέσποτων ζώων, συνολικής επιφανείας 235 τ.μ. και 20 θέσεων (δωματίων) το καθένα (40 συνολικά), με ειδικό επιδαπέδιο άνοιγμα για άμεση έξοδο στον αύλειο χώρο και κτίριο διοίκησης επιφανείας 79 τ.μ.

Στο καταφύγιο θα φιλοξενηθούν άμεσα ζώα με προβλήματα υγείας ή με επιθετική συμπεριφορά, προς ίαση και αποκατάσταση, ενώ στις άμεσες προτεραιότητες είναι η στείρωσή τους και η τοποθέτηση τσιπ. Άμεσα προχωρά από το δήμο και η εγκατάσταση εξοπλισμού χειρουργείου, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Η θέση του κτηνιάτρου έχει καλυφθεί, μέσω διαγωνισμού που διενεργήθηκε από το ΑΣΕΠ, ενώ στην περίθαλψη και φροντίδα των ζώων θα συνδράμουν και δύο άτομα του φιλοζωικού σωματείου «Φροντίζω».