Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του Μαύρου Κουτιού της Γης, το οποίο θα καταγράφει πόσο κοντά ή μακριά είναι η ανθρωπότητα σε μια κλιματική αποκάλυψη, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Η ακριβής τοποθεσία του δεν είναι γνωστή στο κοινό, ωστόσο σύμφωνα με την Daily Mail φέρεται να βρίσκεται περίπου τέσσερις ώρες από την πόλη Χόμπαρτ, κάπου κοντά στη δυτική ακτή, μεταξύ Στράχαν και Κουίνσταουν.

Το συγκεκριμένο Μαύρο Κουτί θα λειτουργεί όπως εκείνο στα αεροπλάνα και θα περιέχει σκληρούς δίσκους, που θα κάνουν «αμερόληπτη περιγραφή των γεγονότων», με βάση τους δημιουργούς που είναι ομάδα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και ερευνητών από την Αυστραλία.

Η κατασκευή πραγματοποιείται από την εταιρεία μάρκετινγκ Clemenger BBDO σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Τασμανίας, ενώ θα συλλέγει δεδομένα για περίπου 30 με 50 χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συγκεκριμένου πρότζεκτ, σκοπός της συσκευής «είναι να παράσχει μια αμερόληπτη αναφορά των γεγονότων που οδηγούν στον αφανισμό του πλανήτη, να φέρει την ευθύνη για τις μελλοντικές γενιές και να εμπνεύσει για την ανάληψη επείγουσας δράσης».