Ένα παράξενο, αλλά όχι ασυνήθιστο φαινόμενο, σημειώθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, όταν αράχνες άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό και να κολλάνε παντού, από θάμνους και δέντρα, μέχρι και πάνω σε ανθρώπους.

Σύμφωνα με την New York Post αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο και συνήθως το φθινόπωρο, γιατί με αυτό τον τρόπο αναπαράγεται το συγκεκριμένο αθρόποδο.

Πιο αναλυτικά, τα μέρη των ιστών που έχουν εναποθέσει τα αυγά τους οι αράχνες, ξεκολλούν και παρασύρονται από τον άνεμο, με στόχο τα μωρά τους να διασκορπιστούν και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης.

«Είναι νήματα που χρησιμοποιούν τα αραχνοθραύσματα, τα μωρά αράχνες για να διασκορπιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Fred Larabee, επίκουρος καθηγητής βιολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ.

Ωστόσο, κάθε φορά οι κάτοικοι της περιοχής μένουν «άφωνοι» από το φαινόμενο, ενώ ορισμένοι τρομοκρατούνται, ιδιαίτερα όσοι φοβούνται τα έντομα (σ.σ. οι αράχνες είναι αρθρόποδα και όχι έντομα, εντούτοις αρκετοί συγχέουν τους δύο όρους).

«Μοιάζουν με μεταξωτά νήματα που πετούν. Ήταν πολύ μεταξένιο και κολλώδες», είπε ο Brook Shadwell που ζει στο Σαν Φρανσίσκο και πρόσθεσε πως «μοιάζουν σχεδόν με τον ψεύτικο ιστό αράχνης που αγοράζετε στο κατάστημα του Halloween».