Εξειδικευμένο προσωπικό της περιφερειακής κυβέρνησης της Castilla y León στην Ισπανία κατάφερε να σώσει τη ζωή μιας καφέ αρκούδας, ενός από τα υπό εξαφάνιση ζώα, της οποίας το κεφάλι ήταν παγιδευμένο σε ένα πλαστικό βαρέλι. Το συμβάν σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Anllares del Sil, που ανήκει στον δήμο Páramo del Sil (León).

Όπως αναφέρθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος, γύρω στις 8:45 π.μ. ένας κάτοικος της περιοχής βρήκε το ζώο βάρους σχεδόν 100 κιλών και ενημέρωσε το αρμόδιο Τμήμα. Το ζώο είχε το κεφάλι του κολλημένο σε ένα πλαστικό βαρέλι, γεγονός που το εμπόδιζε να δει αλλά και του είχε στερήσει τη δυνατότητα να φάει, θέτοντας σοβαρό ζήτημα για την επιβίωσή του, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Αρκετοί περιβαλλοντικοί παράγοντες μαζί με κτηνιατρική ομάδα κατάφεραν να πιάσουν το ζώο αφού το αναισθητοποίησαν με βέλος. Έτσι, κατάφεραν να την απελευθερώσουν μετά από 12 λεπτά προσπάθειας. Επιπλέον, η ομάδα βρήκε την ευκαιρία να τοποθετήσει κολάρο γεωεντοπισμού και έτσι να παρακολουθεί το ζώο, το οποίο βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου.

Η στιγμή που απελευθερώνουν το κεφάλι του ζώου: