Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν συνεχίζεται με επιτυχία η ατακαδόρικη φαρσοκωμωδία των Ray Cooney και John Chapman στο Χυτήριο. Στη δροσιά του ατμοσφαιρικού κήπου του θεάτρου, με «τα τραπεζάκια έξω» στην αυλή στήνεται η καλοκαιρινή σκηνή. Περιτριγυρισμένη τους ζωντανούς ήχους και θορύβους της πόλης, που δεν επηρεάζουν την ακουστικότητα της παράστασης, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γελάσουν απολαμβάνοντας το ποτό τους, σ’ ένα μοναδικό χώρο που σπανίζει στα καλλιτεχνικά δρώμενα του καλοκαιριού.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Οι θεατές επιβιβαζόμαστε νοερά στο τραίνο που τσουλά στις ράγες της Κωνσταντινουπόλεως για να μεταφερθούμε κάπου στην εξοχή, κοντά στη Σταμάτα Αττικής. Στο νεανικό και μοντέρνο σπίτι ενός συντηρητικού εκδότη που αγανακτεί με το λεπτολόγο διακοσμητή που μπλέκεται στα πόδια του.

Διακόσμηση και χρώματα εξωτικά με την σφραγίδα ΒΑΜ-ΒΑΜ στη λεπτομέρεια τής ύφανσης, απασχολούν την όμορφη νέα και πιστή γυναίκα του, που ετοιμάζεται να συνοδεύσει τον άντρα της στον ετήσιο χορό των εκδοτών παιδικών βιβλίων. Και κει που όλα βαίνουν ομαλώς τα πάντα ανατρέπονται μέσα από μια αλληλουχία απρόβλεπτων για το ζεύγος καταστάσεων, που δημιουργούν υποψίες και όχι μόνο, στον ερωτευμένο με τη γυναίκα του εκδότη. Ο συντηρητισμός του θα ταρακουνηθεί από εξωτερικές καταστάσεις δίχως σοβαρότητα και γλυκανάλατα παιχνίδια, που στήνουν άνθρωποι του επαγγελματικού και κοινωνικού του περίγυρου. Όλοι τους ευελπιστώντας να εκμεταλλευτούν την απουσία του ζευγαριού και την διαθεσιμότητα του απομονωμένου τους σπιτιού, σκαρώνουν πονηρές συναντήσεις.

Ο συνεργάτης του εκδότη και η τσαχπίνα σύζυγός του, ένας Λατίνος παίδαρος με σμιλευμένους κοιλιακούς, ο διακοσμητής, η ερωτιάρα υπηρετριούλα τους, ένας «καθώς πρέπει κύριος» και μια χαμηλοβλεπούσα αλλά καυτά υποσχόμενη δεσποινίς, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Μπλεξίματα ερωτικά, παρανοήσεις, ανησυχίες, διεκδικήσεις, βεβαιώσεις και επιβεβαιώσεις, εκπλήξεις, υποψίες για απιστία που γίνονται εφιάλτης, πρόσωπα που αλλάζουν ιδιότητες και σχέσεις ωσότου αποκατασταθεί η αλήθεια, όλα διαδέχονται το ένα το άλλο, ωσότου πάρουν ένα ευτυχές τέλος.

Ο Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Βάλαρης (που σκηνοθετεί και την παράσταση) αποδίδουν με το δικό τους τρόπο το έργο. Σαν «νεοελληνική φαρσοκωμωδία καταστάσεων με χαρακτήρες οικείους και αναγνωρίσιμους σε όλους μας».

Οι καλλιτέχνες απέδωσαν τους ήρωες των ρόλων τους με την ελαφρότητα, την ευελιξία και την περιπαικτική διάθεση που χαρακτηρίζει το θεατρικό αυτό είδος.

Το μοντέρνο και νεανικό σκηνικό με την πολυχρωμία των υφασμάτων, ο όμορφος φωτισμός και η μουσική, τα πετυχημένα κοστούμια που αναδεικνύουν χάρες και κρυφές ιδιότητες, συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση της παράστασης. Το κοινό διασκέδασε και γέλασε με χοντρά αστεία μπαίνοντας σ’ ένα κλίμα, χαλαρωτικό. Ό,τι πρέπει για τις ζεστές βραδιές!

Πληροφορίες παράστασης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου
Απόδοση: Στέλιος Παπαδόπουλος- Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ραμός
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κουλακιώτης
Παραγωγή: Χυτήριο Σημείο Πολιτισμού – Σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς
Προβολή-Επικοινωνία: Ίρια Κατσαντώνη

Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Καλυβάτσης, Σοφία Παυλίδου, Βασίλης Κούκουρας, Χριστίνα Παππά, Eλένη Καρακάση, Κατερίνα Δημητρόγλου, Νίκος Αναδιώτης, Χρύσα Κλούβα
Εντελώς φιλική (και άνευ απροόπτου) συμμετοχή: Παύλος Κοντογιαννίδης

Παραστάσεις
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00 μ.μ.

Διάρκεια: 120 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων
Κάθε Πέμπτη & Κυριακή γενική είσοδος: 15 ευρώ
Κάθε Παρασκευή & Σάββατο γενική είσοδος: 18 ευρώ
Φοιτητές, άνεργοι, παιδικό και άνω των 65: γενική είσοδος 10 ευρώ

Ώρες ταμείου: Καθημερινά 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
Τηλ.: 2103412313 & 6951787821

Χυτήριο
Ιερά Οδός 44 (στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός)