Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ποικίλες δραστηριότητες ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Ξεναγήσεις σε ενδιαφέροντα μουσεία, εκθέσεις Playmobil, περίπατοι στην Αθήνα κάποιες από τις εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε.

Κυριακάτικες ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ανοίγει τις πόρτες του σπάνιου αυτού μνημείου σε όλους, κάνοντας τις Κυριακές σας ακόμα πιο απολαυστικές και μάλιστα δωρεάν!

Μία Κυριακή κάθε μήνα (24 Νοεμβρίου γι αυτόν το μήνα), μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Μουσείου, ο επισκέπτης ακολουθεί τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, έρχεται σε επαφή με τις μυρωδιές, ακούει τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από τα κορνούτα, αγγίζει τις μηχανές που λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα και γέμιζαν με ενέργεια και φως την πόλη.

Ιαπωνική εβδομάδα 2019

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 120ης επετείου των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας (1899-2019), η πόλη της Αθήνας φιλοξενεί την Ιαπωνική Εβδομάδα 2019 («Japan Week 2019»).

Για έξι ημέρες, πάνω από 700 Ιάπωνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών. Η μεγάλη γιορτή ξεκινά το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πλατείας Συντάγματος, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, του Πρέσβη της Ιαπωνίας και εκπροσώπων του ΙFF.

Όσοι βρεθούν εκεί, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις και να ενημερωθούν για όλα τα δρώμενα της διοργάνωσης, καθώς και να περιηγηθούν στον κόσμο του Ολυμπιακού Κινήματος με πρωτότυπα παιχνίδια, κουίζ γνώσεων και ενδιαφέροντα βίντεο σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα μέσα από το διεθνώς αναγνωρισμένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας το οποίο αναβάθμισε πλήρως η ναυτιλιακή εταιρεία Μ/ΜΑRITIME και στο οποίο προστέθηκε και η ιαπωνική γλώσσα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο το 2020.

Έκθεση Playmobil στο Περιστέρι

Η ομάδα Hellas Playmobil Customizers απαρτίζεται από συλλέκτες του αγαπημένου παιχνιδιού μικρών και μεγάλων. Όλοι μαζί εκθέτουν ακόμα μια χρονιά στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1) από τις 22-14 Νοεμβρίου τις συλλογές τους, τα διοράματα τους, όπως λέγονται, με πολλαπλή θεματολογία, ξετυλίγοντας ένα μαγικό κόσμο που στόχο έχει να «ταξιδέψει» τη φαντασία μικρών και μεγάλων.

Η Αρχαία Αίγυπτος, ο Λοχαγός Μαρκ με τους θρυλικούς «Λύκους του Οντάριο», οι τρεις Σωματοφύλακες, Ο Οδυσσέας και οι σειρήνες, Μακεδόνες εναντίον Ρωμαίων, οι θεοί του Ολύμπου, η Άλωση της Πόλης, ο Μικρός Πρίγκιπας, η Μάχη στα Δερβενάκια, το Τείχος του Αδριανού και φυσικά μια ολόκληρη Playmobil πολιτεία σε κλασικούς, vintage ρυθμούς.

Όλα ζωντανεύουν για να θυμίσουν στους μεγάλους πως κάποτε υπήρξαν παιδιά και για να ταξιδέψουν τα παιδιά στην ιστορία και στη φαντασία, μέσα από τη δημιουργικότητα που προσφέρει η χαρά του παιχνιδιού.

Περίπατος στα Μέγαρα της Αθήνας

Αυτήν την Κυριακή (24/11) οι Atenistas σας προσκαλούν σ’ έναν ιστορικό- αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας για να ανακαλύψετε εμβληματικά κτίρια σύμβολα- τοπόσημά της, τα οποία αποτελούν μοναδικά στολίδια της.

Θα ακούσετε για την ιστορία τους, ξεκινώντας από την Τριλογία και διασχίζοντας τη Βασιλίσσης Σοφίας, θα καταλήξετε στους κήπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου περνώντας μπροστά από Κτίρια- Μέγαρα της Αθήνας που έχουν αλλάξει χρήση στην πάροδο των χρόνων αλλά εξακολουθούν να διατηρούν την αίγλη και τον χαρακτήρα τους.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Πανεπιστημίου (στάση μετρό: Πανεπιστήμιο) στις 11.00. Οδηγός στον περίπατο η Δρ Ιστορίας της Τέχνης, τ. Επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κα Μαριλένα Κασιμάτη.