Το Σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών και για όσους επιθυμούν να το γεμίσουν με πολιτιστικές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, ακολουθούν τέσσερις προτάσεις που κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Μια άκρως πρωτότυπη έκθεση αφιερωμένη στην Επανάσταση του ’21, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, μια γιορτή για τον έναν χρόνο λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης και ένα εργαστήριο για τον τρόπο συντήρησης των χειρογράφων στα όσα ενδιαφέροντα οργανώνονται στην πόλη.

Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα PLAYMOBIL

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, σε συνεργασία με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της Playmobil, παρουσιάζει την έκθεση: «Το ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil», μια πρωτότυπη προσέγγιση της εποχής της Επανάστασης του 1821, που απευθύνεται πρωτίστως στις νεαρές ηλικίες. Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 και η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Μάιο του 2020.

Παρουσιάζονται πάνω από 20 μικρά και μεγάλα διοράματα (τρισδιάστατες απεικονίσεις σκηνών), κατασκευασμένα από φιγούρες και εξαρτήματα Playmobil, τα οποία απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

2ο Family & Pets Festival στη Μαρίνα Φλοίσβου

H Save a Greek Stray, φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση, γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα των Ζώων, με την εκρηκτική performer Ελένη Φουρέιρα στο 2ο Family & Pets Festival, στις 12 Οκτωβρίου, στη Μαρίνα Φλοίσβου, στις 18.00.

Περάστε ένα απόγευμα γεμάτο από χαρούμενες ουρές, δρώμενα για παιδιά, παιχνίδια, photo booth, face painting, bazaar, lottery, agility για τους τετράποδους φίλους, πολύ μουσική αλλά και  εκπλήξεις.

Ένας χρόνος Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης

Με διαχειριστή το Impact Hub Athens, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης, η πρώτη Αγορά Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα συστήθηκε πριν από ένα χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Κυψέλης.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά και έως τις 13 Οκτωβρίου γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια με «μικρές γιορτές» μαζί με τους κατοίκους της γειτονιάς, αλλά και με ένα special Pop up Brunch, τη Σούπερ Κυψέλη και ένα πάρτι-έκπληξη! (12/10- Pirates City/ Bat Signal/ Release Show, 13/10-  Σούπερ Κυψέλη & 1 χρόνος στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης)

Μια ματιά στη συντήρηση των χειρογράφων

Με τη δράση «Μια ματιά στη συντήρηση των χειρογράφων», η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος δίνει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τις τεχνικές συντήρησης των χειρογράφων της στις διάφορες μορφές τους, από τους περγαμηνούς κώδικες και τα ειλητάρια έως τα σύγχρονα χειρόγραφα και αρχεία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2019, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Tο Εργαστήριο Συντήρησης Συλλογών ανοίγει στους επισκέπτες και εκεί οι συντηρητές θα πραγματοποιήσουν 3 παρουσιάσεις, διάρκειας 1 ώρας η κάθε μία. Οι ώρες έναρξης των παρουσιάσεων είναι: 11.00, 12.00 και 13.00. Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα, διαθέσιμη στον ιστότοπο της ΕΒΕ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.