Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις ξεκινά αύριο για όλους εσάς που θέλετε να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε κάποιο αντίτιμο.

Δωρεάν κινηματογραφική προβολή κάτω από τον έναστρο ουρανό, μία θεατρική παράσταση στο Θέατρο Βράχων, μια έκθεση αφιερωμένη στο ταξίδι και μια εντυπωσιακή παράσταση χορού στα όσα αξίζει να παρακολουθήσετε.

«Το μεγάλο μας τσίρκο» στο Θέατρο Βράχων

Το διάσημο και επιτυχημένο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, παρουσιάζεται από το Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα. Η παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων το βράδυ του Σαββάτου 27 Ιουλίου στις 21.00. Η παράσταση θα παιχτεί σε μουσική και τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου.

Παράσταση χορού

Εμπνευσμένη από τον μύθο των Σειρήνων στο Ομηρικό έπος της Οδύσσειας, η παράσταση χορού με τίτλο SIREN, του Σουηδού Pontus Lidberg, χορευτή, χορογράφου και καλλιτεχνικού διευθυντή του Danish Dance Theatre, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 21.00.

Η παράσταση χορού θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από το Danish Dance Theatre σε συμπαραγωγή με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ομαδική έκθεση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Δάσκαλοι, εικαστικοί και designers, μαζί με τους νέους σπουδαστές τους, εκθέτουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας έργα που δημιούργησαν με κοινό θέμα «Το Ταξίδι».

Πραγματικά, φανταστικά ή αλληγορικά, τα ταξίδια εκπέμπουν το στοιχείο της περιπλάνησης και της ανακάλυψης. Για τους καλλιτέχνες και τους designers, η διαδικασία παραγωγής του έργου είναι συχνά ένα ταξίδι. Όσο για τα έργα, μπορούν με τη σειρά τους να ταξιδέψουν τους θεατές σε φανταστικούς χώρους στο χρόνο.

Ο χώρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών συνδυάζεται ιδανικά με το θέμα, καθώς το αεροδρόμιο είναι συνυφασμένο με την έννοια του ταξιδιού και είναι ένα «σταυροδρόμι» συνάντησης ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Δεκεμβρίου και θα φιλοξενείται στον Εκθεσιακό Χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον», επίπεδο Αναχωρήσεων (Είσοδος 3).

Δωρεάν κινηματογραφική προβολή

Το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2019 στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας θα προβληθεί κάτω από τον έναστρο ουρανό η αισθηματική δραματική κομεντί παραγωγής 2010 «Eat Pray Love» με πρωταγωνίστρια την πολυαγαπημένη και βραβευμένη με Όσκαρ Τζούλια Ρόμπερτς. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ.