Αν δεν έχετε βρει ακόμη τρόπους να γεμίσετε το Σαββατοκύριακό σας με δραστηριότητες, σας προτείνουμε τέσσερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην πόλη, και μάλιστα δωρεάν.

Εκθέσεις αφιερωμένες σε σπουδαίους Έλληνες ζωγράφους ή στον Αφρικανικό Πολιτισμό, φεστιβάλ αφήγησης παραμυθιών, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και δωρεάν είσοδος στο πιο δημοφιλές μουσείο της πόλης, γεμίζουν την ατζέντα σας, χωρίς, ωστόσο να επιβαρύνουν το budget.

Έκθεση αφιερωμένη στους Μυταρά και Φασιανό

Η Roma Gallery μέχρι τις 4 Μαΐου θα φιλοξενεί στους χώρους της μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο ιδιαίτερα σημαντικούς ζωγράφους της Ελλάδας. Αντιπροσωπευτικά έργα των Δημήτρη Μυταρά και Αλέκου Φασιανού δίνουν την δυνατότητα στους θεατές να συμμετάσχουν σε έναν άτυπο διάλογο, με βάση τις έννοιες της «θεατρικότητας», που με διαφορετικό τρόπο ο καθένας τους, τις διαπραγματεύεται.

Μάθετε πώς δημιουργείται μια θεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μέσα από το Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο 2019» που διοργανώνεται από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε τον μηχανισμό της θεατρικής πράξης εκ των έσω, να παρακολουθήσετε πώς φτιάχνεται μια θεατρική παράσταση και να ακολουθήσετε τη διαδρομή της μέσα από μια σειρά ανοιχτών προβών.

Μια διαδρομή στα άδυτα του θεάτρου με συνοδοιπόρους συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, φωτιστές. Την Κυριακή στις 24/03 (10.00-12.00 ή 12.00 – 14.00) θα πραγματοποιηθούν ανοικτές πρόβες για την παράσταση «Ο Φονιάς».

Έκθεση για την Τέχνη της Αφρικής

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Culture4All- Πολιτισμός για Όλους και το Mediterranean Information Office for Environment, Culture and Sustainable Development (MIO-ECSDE) διοργανώνουν την έκθεση «Μια ματιά στην Τέχνη της Αφρικής» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO. Μέχρι τις 6 Απριλίου θα εκτίθενται επιλεγμένα Έργα Τέχνης και σημαντικά αντιπροσωπευτικά αντικείμενα του Αφρικανικού Πολιτισμού, από τη Συλλογή Μιχαήλ Σκούλλου.

Κοσμήματα, τελετουργικά αντικείμενα, όπλα, σπάνιοι χάρτες Ολλανδών και Γάλλων χαρτογράφων του 17ου και 18ου αιώνα και πίνακες του εμβληματικού, από καλλιτεχνικής και κοινωνικο-πολιτικής σκοπιάς, Νοτιοαφρικανού ζωγράφου David Koloane, συνθέτουν την έκθεση και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η έκθεση περιλαμβάνει, επίσης, αρκετά αντιπροσωπευτικά δείγματα από μάσκες και γλυπτά, αλλά και πολλά άλλα αντικείμενα λιγότερο γνωστά στο ελληνικό κοινό, μορφές «χρήματος», υφάσματα, κ.α. Τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα του Σαββάτου 23/03 στις 19.00.

6ο Φεστιβάλ Αφήγησης

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Παραμύθια και Μύθοι στου Κένταυρου τη ράχη», τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» και την ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ, διοργανώνουν το Φεστιβάλ Αφήγησης «Αθήνα μια πόλη παραμύθια» από 17 έως 24 Μαρτίου με θέμα «Μύθοι-Θρύλοι- Έπη», ξετυλίγοντας το κουβάρι των παραμυθιών στην πόλη.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και εμπνέεται από την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης στις 20 Μαρτίου, στην οποία είναι αφιερωμένο. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Δωρεάν είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης (25/03)

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019 το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει την εθνική επέτειο με ελεύθερη είσοδο για όλους από τις 9.00 το πρωί ως τις 6.00 το απόγευμα. Οι επισκέπτες του θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε περιπάτους μέσα στις αίθουσες του Μουσείου με… απρόβλεπτους σταθμούς και ποικίλες συζητήσεις με συντροφιά τους αρχαιολόγους-φροντιστές. Ώρες περιπάτων (στα ελληνικά): 12.00 μεσημέρι, 1.00 μ.μ., 2.00 μ.μ., 3.00 μ.μ., 4.00 μ.μ.