Η Κατερίνα Ντούσκα είναι η ερμηνεύτρια που θα μας εκπροσωπήσει στην 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019.

Η Κατερίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ και ζει στην Αθήνα

Κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της το 2016 με τίτλο Embodiment. Το 2018 εμφανίστηκε σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και εκτέλεσε τραγούδια από το άλμπουμ, τα οποία είχε συνθέσει ο σουηδός τραγουδιστής-τραγουδοποιός Άλβιν Λι-Μελντώ.

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της «One in a Million» και τη διασκευή της στο «Do I Wanna Know» των Arctic Monkeys που έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως οι Kadebostany, η LP, o Oddisee, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan.

Έχει κάνει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ «Give a home» του Sofarsound’s /Amnesty International.

«Είναι επίσημο! Θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Είναι τεράστια η τιμή και η χαρά μου! Πάμε γερά!» έγραψε μόλις έμαθε τα νέα της επιλογής της στο Instagram.

Τις βραδιές των δύο Ημιτελικών και του Τελικού θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.