Νέα ταινία η οποία θα πραγματεύεται την ζωή του Μάικ Τάισον πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Μάρτιν Σκορτσέζε με το κεντρικό ήρωα να υποδύεται ο βραβευμένος με όσκαρ Ά αντρικού ρόλου, Τζέιμι Φοξ.

Ήταν το 1980 όταν στις κινηματογραφικές αίθουσες προβλήθηκε το Οργισμένο Είδωλο (Racing Bull), η ταινία που χάρισε το όσκαρ Α΄ανδρικού ρόλου στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Το αριστούργημα ήταν αφιερωμένο στον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή, Τζέικ Λα Μότα. Και εκείνο το κορυφαίο πυγμαχικό φίλμ έφερε την υπογραφή ενός ακόμη σπουδαίου του Χόλυγουντ, του Μάρτιν Σκορσέζε.

Σήμερα 35 χρόνια μετά, ο εμβληματικός σκηνοθέτης και παραγωγός επιστρέφει ξανά με ένα παρόμοιο πυγμαχικό εγχείρημα, αναλαμβάνοντας να προβάλει επί της οθόνης τη ζωή ενός ακόμα ατσάλινου, του Μάικ Τάισον, τον οποίο θα υποδυθεί ο Τζέιμι Φοξ σε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία.

Ο 47χρονος Αμερικανός ηθοποιός θα ενσαρκώσει έναν από τους γνωστότερους και πιο σύνθετους – ως προς τη φυσιογνωμία και τη φήμη τους – σύγχρονους αθλητές, σε μια κινηματογραφική βιογραφία που έγραψε ο σεναριογράφος του «Λύκου της Wall Street», Τέρενς Γουίντερ.

Ο «Iron» κατέκτησε επάξια τον τίτλο και αναδείχθηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους πυγμάχους πριν αποσυρθεί οριστικά από το άθλημα, το 2006. Πρωταθλητής βαρέων βαρών και κατακτητής πολλών τίτλων, επικρίθηκε συχνά για τη βίαιη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός του ρινγκ, ενώ ταυτόχρονα φυλακίστηκε με κατηγορίες βιασμού, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Μεγαλωμένος σε φτωχικές συνοικίες του Μπρούκλιν, συμμετείχε ήδη από νεαρή ηλικία σε συμμορίες. Από όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πυγμαχία, ο Τάισον τέθηκε υπό την κηδεμονία και καθοδήγηση του εκπαιδευτή Κας Νταμάτο, ο οποίος είχε ήδη αναδείξει τους πρωταθλητές Φλόιντ Πάτερσον και Χοζέ Τόρες.

Στον επαγγελματικό στίβο των αγώνων πυγμαχίας ξεκίνησε να αγωνίζεται το 1985 και δεν άργησε να αναρριχηθεί στην κορυφή. Επεισοδιακός υπήρξε ο δεύτερος αγώνας του με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ το 1996, κατά τον οποίο ο Τάισον δάγκωσε το αυτί του αντιπάλου του, με αποτέλεσμα να ανακληθεί η άδειά του για ένα χρόνο από την αθλητική ένωση της Νεβάδας και να του επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. δολαρίων…