Μια νεαρή κοπέλα ξυπνά στο νεκροτομείο και διαπιστώνει πως φέρει τις υπερδυνάμεις μιας μυστικής σέχτας μοναχών που κυνηγούν δαίμονες.

Αυτό είναι το σημείο απ’ όπου αρχίζουν οι μεταφυσικές περιπέτειες της «Πολεμίστριας Μοναχής», όπως ονόμασε στα ελληνικά το Netflix το «Warrior Nun», μια σειρά μυστηρίου και φαντασίας.

Και θα φάνταζε πράγματι αστείο, αν δεν βασιζόταν σε κόμικ. Και μάλιστα σε ένα από τα γνωστότερα και πιο μακροχρόνια ανεξάρτητα κόμικ, επιπέδου «Hellboy» και «Sin City», που τρέχει εδώ και 16 χρόνια.

Ήταν λοιπόν η θεϊκή παρέμβαση αυτή που την έφερε πίσω στους ζωντανούς και της ζητά τώρα να παλέψει την επίγεια Κόλαση.

Η σύγχρονη Σταυροφόρος μοιάζει με τις γνώριμες σειρές κυνηγών βρικολάκων, μόνο που εδώ προέχει το θρησκευτικό στοιχείο. Οι πολεμίστριες είναι άσοι στις πολεμικές τέχνες, σύγχρονες υπερηρωίδες σε έναν κόσμο όπου ο Παράδεισος και η Κόλαση είναι υπαρκτές οντότητες.

Την προσαρμογή του κόμικ σε σειρά έκανε μάλιστα ο Σάιμον Μπάρι του «Van Helsing». H σειρά παρακολουθεί τη νεαρή Άβα (Άλμπα Μπατίστα) και τη μετάβασή της σε ατρόμητη μαχήτρια, ως μέλος ενός μοναστικού τάγματος που μάχεται το προαιώνιο κακό.

Το μόνο περίεργο; Πως η Άβα δεν είναι ακριβώς θρησκευόμενη, αναγκάζοντας τον καρδινάλιο να διαμαρτυρηθεί: «Πώς γίνεται το μεγαλύτερό μας όπλο κατά του κακού να κατέληξε σε μια άπιστη;»!

Η «Πολεμίστρια Μοναχή» ήρθε στο Netflix στις 2 Ιουλίου, ό,τι πρέπει για λίγη ατόφια διασκέδαση δηλαδή…