Μία νέα ταινία που εξιστορεί τις δύο δεκαετίες που έζησε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ στην Κούβα ετοιμάζει ο ηθοποιός Άντι Γκαρσία.

Ο ηθοποιός επίσης θα πρωταγωνιστήσει, θα σκηνοθετήσει και θα συνεργαστεί στο σενάριο. Τον ρόλο του Χέμινγουέι έχει επωμιστεί ο Άντονι Χόπκινς, και η ταινία εστιάζει στην αγάπη του μεγάλου συγγραφέα για την αλιεία, αλλά και στη δυνατή σχέση φιλίας που ανέπτυξε με τον Gregorio Fuentes, τον οποίο ερμηνεύει ο ίδιος ο  Άντι Γκαρσία.

Ο Άντι Γκαρσία υπέγραψε το σενάριο μαζί με τη Χίλαρι Χέμινγουεϊ, εγγονή του Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ρόλο-κλειδί στην ταινία θα έχει και η τέσσερις φορές προταθείσα για Όσκαρ αμερικανίδα ηθοποιός Ανέτ Μπένινγκ, που θα υποδυθεί την τρίτη σύζυγο του συγγραφέα, τη Μέρι Γουέλς Χέμινγουεϊ.

Ο Άντι Γκαρσία πρωτοενδιαφέρθηκε για την ιστορία αυτή το 1970 όταν η αγάπη του για την αλιεία ανοιχτής θάλασσας τον έφερε σε επαφή με μερικούς Κουβανούς ψαράδες, οι οποίοι εργάστηκαν μαζί με τον συγγραφέα στην Κούβα, την δεκαετία του ΄40 και του ΄50. Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.

Πηγή: tospirto.net