Ο ανατρεπτικός αμερικανός δημιουργός είναι ο άνθρωπος που έχει υπογράψει μια σειρά από τις πλέον μνημειώδεις παραγωγές του Χόλιγουντ, μετρώντας πέντε σχεδόν δεκαετίες δράσης ως σκηνοθέτης.

Μιλάμε για τον τύπο που έδωσε στον κόσμο ταινίες-σταθμούς όπως τις «Ιντιάνα Τζόουνς», «Επιστροφή στο μέλλον», «Jurassic Park», «Saving Private Ryan», «Men In Black», «Μόναχο», «Gremlins», «Λίστα του Σίντλερ», «Στενές επαφές τρίτου τύπου» και τόσες ακόμα, με την πιο πρόσφατη, το «Ready Player One», να είναι πλέον στις αίθουσες.

AP_18086778511106

Ακόμα και ο ίδιος έχει όμως μια ταινία στην οποία επιστρέφει κάθε τόσο, αυτή που έχει δει περισσότερες φορές από κάθε άλλη της φιλμογραφίας του. Και είναι ο «E.T.» του 1982 αυτή, ο αγαπημένος εξωγήινος, μια ταινία που είχε και τη μεγαλύτερη επίδραση πάνω του στον πραγματικό κόσμο, μιας και ήταν το φιλμ που τον έκανε να θέλει παιδιά.

«Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω παιδιά, ήμουν πολυάσχολος κάνοντας καριέρα αντί να κάνω παιδιά», είπε σε συνέντευξή του στο LADbible. Και καθώς καθένα από τα εφτά παιδιά του ήθελε σταθερά να δει πρώτα και καλύτερα αυτή του την ταινία, ο στοργικός Σπίλμπεργκ δεν τους χάλασε χατίρι, βλέποντας και ξαναβλέποντάς τη μέσα στα χρόνια…