«Η Έμα Στόουν δεν είχε καμία ντροπή για το σώμα της για τις άγριες ερωτικές σκηνές του «Poor Things» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος στη συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την πολυαναμενόμενη ταινία του «Poor Things», και διευκρινίζει: «Είναι σημαντικό η ταινία να μην είναι σεμνότυφη».

Ο Γιώργος Λάνθιμος δήλωσε ότι θα ήθελε πραγματικά να ήταν η Έμα Στόουν στο Lido για να μιλήσει, μεταξύ άλλων, για το γεγονός ότι η Bella Baxter, ο χαρακτήρας που υποδύεται, έχει πολλές σκηνές σεξ στην ταινία.

«Είναι κρίμα που η Emma δεν μπορούσε να είναι εδώ για να μιλήσει περισσότερο γι’ αυτό και θα μιλήσω εγώ για λογαρισμό της» είπε ο σκηνοθέτης. «Πρώτα απ’ όλα το σεξ είναι εγγενές μέρος του ίδιου του μυθιστορήματος, η ελευθερία της ηρωίδας για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικότητας.

»Δεύτερον, ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μην κάνω μια ταινία που δεν θα ήταν σεμνότυφη, γιατί αυτό θα ήταν σαν να προδίδω εντελώς την πρωταγωνίστρια» συνέχισε. «Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι η Έμα δεν έπρεπε να ντρέπεται για το σώμα της, για το γυμνό, να συμμετέχει σε αυτές τις σκηνές και το κατάλαβε αυτό αμέσως».

«Οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ, δεν ξέρω γιατί δεν συμβαίνει αυτό πια» συμπλήρωσε.

Το «Poor Things», η πιο παράξενη ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, απέσπασε το μεγαλύτερο standing ovation μέχρι στιγμής. Το βράδυ της Παρασκευής, το δράμα του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνίστρια την Έμα Στόουν στο ρόλο μιας γυναίκας που βρίσκει το δρόμο της στην ευρωπαϊκή κοινωνία μετά από μια σειρά τραγικών γεγονότων (και μια επιστημονική παρέμβαση), απέσπασε οκτάλεπτο, καταχειροκροτούμενο ενθουσιασμό.