Η περιοδεία της Μπιγιονσέ, με τίτλο Renaissance Tour, άρχισε από την Στοκχόλμη το βράδυ της Τετάρτης (10/5) και συνεχίστηκε την Πέμπτη (11/5) και πάλι στην πρωτεύουσα της Σουηδίας προτού συνεχιστεί σε άλλες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.

Για πρώτη φορά από το 2016 η σούπερσταρ της ποπ θα δώσει συναυλίες σε στάδια και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το κοινό για να την παρακολουθήσει ζωντανά. Μάλιστα, είναι τέτοια η ζήτηση για εισιτήρια, που σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό περιοδικό Forbes, η τουρνέ της αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,1 δισ. δολάρια σε έσοδα – μόνο από τα εισιτήρια – και θα «γράψει» καινούριο ρεκόρ στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Αν επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, τότε η περιοδεία της θα καταρρίψει κατά 500 εκατομμύρια δολάρια τα έσοδα από το ρεκόρ που βρίσκεται σε ισχύ και ανήκει στην έτερη ποπ σταρ, Τέιλορ Σουίφτ.

Μετά από την πρώτη συναυλία, πάντως, έγινε ξεκάθαρο πως παρά την απουσία της από τις παγκόσμιες περιοδείες για χρόνια, η 41χρονη «βασίλισσα» της ποπ δεν έχει χάσει την ικανότητά της να εντυπωσιάζει το κοινό.

Το σόου που προσφέρει στους θεατές είναι ασύγκριτο. Αλλάζει συνεχώς κοστούμια, ίπταται και δοκιμάζει νέα πράγματα μουσικά «ανακατεύοντας» μεγάλες επιτυχίες της με διάσημα τραγούδια άλλων καλλιτεχνών.

Η λίστα των τραγουδιών που ακούγονται – και φτάνουν τα 36 – περιέχει κλασικές επιτυχίες όπως τα «Crazy In Love» και «Run the World (Girls)» μέχρι νεότερα όπως τα «America Has a Problem» και «Pure/Honey», ενώ ερμήνευσε επίσης μια διασκευή του «I’m Goin’ Down» της Mary J. Blige από το 1994.