Κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια -ή και περισσότερες- μερίδα νόστιμου, ζουμερού καλοψημένου κρέατος. Αν η πυξίδα σας βγάλει βόρεια, θα βρείτε επιλογές που στην κυριολεξία θα εύχεστε να γνωρίζατε νωρίτερα.

Πληθωρικές μερίδες, νόστιμες γεύσεις, ανεπιτήδευτοι χώροι και αυθεντικές στιγμές προσφέρονται απλόχερα στις παραδοσιακές κρεατοταβέρνες σε Κηφισιά, Μαρούσι και Μελίσσια.

Μαγγίνας

Οι λάτρεις του απλού και τίμιου, σπιτικού φαγητού το οφείλετε στον εαυτό σας να επισκεφτείτε έστω και μία φορά την ταβέρνα του Μαγγίνα στα Μελίσσια (Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 1). Μέσα σε ένα μικρό αλσάκι η οικεία ατμόσφαιρα κυριαρχεί, με τις μυρωδιές από το την κουζίνα να σπάνε τη μύτη. Πρόκειται για σταθερή αξία της περιοχής για κρεατοφαγία δίχως ενοχές -φημίζεται ιδιαιτέρως για τις σούβλες του- που λειτουργεί από το 1948 και προσφέρει νόστιμο φαγητό σε πλούσιες μερίδες και άκρως value for money τιμές.

Αυθαίρετο

Μεζεδάκια στο Αυθαίρετο

Όσοι δεν έχετε επισκεφτεί το Αυθαίρετο στο Μαρούσι (Πευκών 10). Το μυστικό μεζεδοπωλείο– ταβερνάκι του Αμαρουσίου είναι σχεδόν κρυμμένο σε ένα αδιέξοδο και διαθέτει έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο περιβαλλόμενο από πράσινο, που δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε έρθει βόλτα στην εξοχή. Στην αυλή με τα χαλικάκια αλλά και στον εσωτερικό χώρο με το τζάκι, τα τραπέζια γεμίζουν με τους εκλεκτούς και γευστικούς μεζέδες του, με πιο δημοφιλή όλων τα διάσημα γαρδουμπάκια του.

Βάθης

Ταβέρνα Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας.

Βλάχος

Γενναίες μερίδες με χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα πάνω σε ένα στρώμα από φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και λαχταριστές και χειροποίητες παραδοσιακές πίτες στα πιάτα σημεία αναφοράς της ταβέρνας Βλάχος στα Μελίσσια (11ης Νοέμβρη 11 & Καραμανλή 1). Η βασική συνταγή της επιτυχίας του είναι μόνο αυτές οι δύο γευστικές προτάσεις του, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι.

Κατσαρίνα

Ταβέρνα Κατσαρίνα

Από τις σταθερές αξίες για κρεατοφαγία στην Κηφισιά, η ταβέρνα Κατσαρίνα (Λ. Κηφισίας 311 & Π.Τσαλδάρη 43) χρονολογείται από το 1893 και σερβίρει γευστικές προτάσεις της ελληνικής κουζίνας. Στα πιάτα σημεία αναφοράς της η πληθωρική σταβλίσια μπριζόλα, τα εξαιρετικά μαγειρευτά και οι γενναίες μερίδες σε ψητά στα κάρβουνα. Τώρα που ανοίγει ο καιρός, επιλέξτε κάποιο από τα τραπέζια στην πανέμορφη αυλή της.