Οι οικογενειακές ταβέρνες στην Αττική, από τη Δροσιά μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και τα Καμίνια, αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για μία απολαυστική έξοδο το Σαββατοκύριακο.

Τραπέζια που γεμίζουν με σπιτικά μαγειρεμένα πιάτα και μερακλίδικους μεζέδες, σε χώρους οικείους και ζεστούς, με φιλική και άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Ελευθεριάδης

Πεϊνιρλί Ελευθεριάδη

Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά (Σολωμού 26), ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε καθημερινή βάση αφράτο πεϊνιρλί σε διάφορες εκδοχές και σας καλεί να το δοκιμάσετε για να το συμπεριλάβετε κι εσείς -όπως συμβαίνει με όλους όσοι το επισκέπτονται- στα κορυφαία της Αθήνας.

Σε ποικίλες παραλλαγές, λοιπόν, με αυγό και κασέρι, κασέρι και φρέσκο βούτυρο, κασέρι, ζαμπόν, μπέικον, κιμά λουκάνικο και αυγό, κασέρι, παστουρμά, σουτζούκι και αυγό κ.α. η επιλογή σας θα είναι σίγουρα δύσκολη. Εκτός από πεϊνιρλί στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, χειροποίητο τζατζίκι, πλούσια σε υλικά πίτσα και ζουμερά μπιφτέκια.

Βάθης

Στην παραδοσιακή ταβέρνα του Βάθη στην Κηφισιά (Κύρου 7, σύνορα με Νέα Ερυθραία) η αίσθηση ότι βρίσκεστε στην εξοχή, θα σας ανοίξει σίγουρα την όρεξη. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε σε ένα στέκι διάσημο για τα ζουμερά και ποιοτικά κρεατικά του, καθώς και τις ιδιαίτερες κοπές τους -πικάνια, ταλιάτα, σταβλίσια 800 γρ., rib eye κ.α. Το μενού φυσικά είναι εμπλουτισμένο και με άλλα νόστιμα πιάτα ημέρας, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά που σίγουρα θα δυσκολέψουν την επιλογή σας. 

Κούβελος

Μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες όχι μόνο για το Κουκάκι, όπου και εντοπίζεται (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), αλλά και για την Αθήνα γενικότερα. Ο Κούβελος αποτελεί θρύλο για τους μυημένους του καλού φαγητού, με την πίστη και το σεβασμό στην παράδοση να αποτελεί και το βασικό στοιχείο της διαχρονικότητά του. Ο χώρος του είναι πολύ όμορφος και φιλικός, με ιδιαίτερη οικογενειακή ατμόσφαιρα, -διαθέτει και μια υπέροχη εξωτερική αυλή- ενώ η κουζίνα τιμά τις ελληνικές γεύσεις.

Μαύρος Γάτος

Ταβέρνα ο Μαύρος Γάτος

Παραδοσιακή ταβέρνα στο Παγκράτι (Πολέμωνος 4) που λειτουργεί για περισσότερο από 20 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλαφαγάδες της περιοχής. Τα πιάτα του μυρίζουν Ελλάδα, είναι λιτά κι απέριττα, αλλά τόσο γευστικά που σε κάνουν αμέσως θαμώνα του. Στα όσα διακρίνονται στις επιλογές του κοινού τα διάσημα παϊδάκια του και ό,τι έχει να κάνει με το κρέας. Πίτες με χειροποίητο φύλλο, μοσχαρίσιο συκώτι και παραδοσιακό λουκάνικο συμπληρώνουν το γεύμα. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασί από την Αρκαδία και τσίπουρο από τα Ιωάννινα.

Ρεμούτσικο

Συγκαταλέγεται στις πιο κλασικές επιλογές στην πόλη για το, σωστά ψημένο, κρατσανιστό παϊδάκι του. Το Ρεμούτσικο είναι μια οικογενειακή ταβέρνα στoν Άγιο Δημήτριο (Αγ. Δημητρίου 120) που θα λατρέψετε τόσο για την φιλική ατμόσφαιρα, όσο και για τα νόστιμα πιάτα του, όπως οι ζεστές σούπες, το κοντοσούβλι, το χωριάτικο λουκάνικο, η σπιτική πίτα κ.α.

Ζωοδόχος Πηγή

Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή (Κατσούλη 77) συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά.

Οι μοντέρνες πινελιές δίνουν της δική τους νότα στις προτάσεις του μενού, προσφέροντας μια μοναδική, πλούσια και άκρως γευστική εμπειρία σε όσους το ανακαλύψουν. Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Στα συν και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν και ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας.